Manşetler

iPhone 5 iFixit tarafından söküldü, tamir edilebilirlik bakımından yüksek not aldı

Apple’ın yepyeni akıllı telefon iPhone 5 bugün yurt dışında piyasaya çıkıyor. Cihazın detaylı incelemeleri yurt dışında önde gelen teknoloji yayınlarında yayınlandı. Bu incelemelerin yanı sıra beklediğimiz bir şey vardı, o da iFixit tayfasının alet çantasını eline alıp bu yeni iPhone’u açmasıydı. Her ne kadar iFixit tayfası bu işi ilk yapan olmasa da her zaman olduğu gibi en iyi ve en detaylı yapan oldu.

iFixit’in çalışmaları Apple’ın son model akıllı telefonunun seleflerine göre söküldükten sonra daha kolay birleştirilebildiğini ortaya koyuyor. Bunda önden arkaya doğru açılan kasanın, çıkarılabilir ahizenin ve ekibin söylediğine göre iPhone 3GS’inkini hatırlatan ekran aksamının payı bulunuyor. Bir diğer iyi haber de eskiyen ana ekran tuşlarında muzdarip olanlar için. iPhone 5’in ana ekran tulunda entegre metal desteği bulunuyor, bunun da tuşun ömrünü uzatacağını, bozulduğunda da değiştirilmesini daha kolay hâle getireceği tahmin ediliyor.

Sökme işlemleri sonucunda LTE, HSPA+, EV-Do Rev B ve TD-SCMA bağlantı desteğini sağlayan 28 nm Qualcomm MDM9615 telsiz işlemcisi de görüntülendi. Bu arada iPhone 4S’te 1432 mAh’lik batarya bulunurken, iPhone 5’te 1440 mAh’lik, hemen hemen aynı kapasiteye sahip bir bataryanın bulunduğunu görüyoruz. iFixit’in yaptığı çalışma iPhone 5’in 1 GB RAM barındırdığına yönelik tahminleri de destekliyor. Merak edenler sökme işleminin detaylarını aşağıdaki videoda ve ilgili bağlantıda bulabilirler.

İlgili >>iFixit

İLGİLİ HABERLER