Manşetler

iPhone 5 hem GSM hem de CDMA desteğini aynı çatı altında barındırabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın yakında çıkmasını beklediğimiz akıllı telefonu iPhone 5’in GSM ve CDMA desteğini aynı çatı altında barındıracağı tahmin ediliyor. Bu durum iPhone 5’in dünyanın her yerinde rahatlıkla kullanılabileceği anlamına geliyor. TechCrunch’ın önemli bir iOS uygulama geliştiricisinden aldığı tüyoya göre bu iddiayı destekleyen sağlam kanıtlar bulunuyor. Eğer bu söylenti doğruysa, o halde 4G LTE destekli iPhone 5 dedikodusu en azından şimdilik boşa çıkabilir.

Söz konusu yazılımcı gelitirmekte olduğu bir uygulamaya ait olan uygulama kullanım kayıtlarını TechCrunch’a sunmuş. Bu kayıtlar uygulamayı test eden cihazların arasında iPhone 5 olduğu düşünülen bir cihazın da bulunduğunu göstermiş. Diğer iPhone modellerinin aksine bu cihazın iki farklı mobil şebeke kod setlerini ve mobil ülke kodlarını barındırdığı görülmüş. Söz konsuu kodlar mobil operatörleri tanımlamada kullanılıyor.

Sözünü ettiğimiz kodlar, uygulamanın hem Verizon hem de AT&T şebekesindeki kullanıcılar tarafından test edildiğini gösteriyor. Aslında iPhone 5’in hem GSM hem de CDMA desteklemesi bizi çok da ilgilendiriyor sayılmaz. Ancak ABD’de CDMA destekli telefonlar ayrı bir önem kazanıyor. Şu anda piyasada bulunan CDMA destekli iPhone 4’ü satın alanların cihazlarını Avrupa’da veya ülkemizde kullanmaları mümkün değil. Hem GSM hem de CDMA desteğini aynı çatı altında bulunduracak iPhone 5 sayesinde bu büyük problem de aşılmış olacaktır.

İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER