Manşetler

iPhone 4’ün “sarı lekeli ekran” problemi birkaç gün içinde kendiliğinden çözülür mü?

iPhone 4’ü satın alan bazı müşteriler ekran üzerinde yer alan sarı noktalardan bir hayli rahatsız olmuşlardı. Ancak gelen haberlere göre bu noktalar bir ya da birkaç günlük kullanımdan sonra kayboluyormuş. AppleInsider forumlarındaki bir kullanıcı konuyla ilgili görüşlerini şu şekilde paylaşıyor:

“Apple cam katmanları birbirine bağlamak için Organofonksiyonel Silan Z-6011 adı verilen bir malzeme kullanıyor. Açıkça görülüyor ki, Apple (ya da Foxconn) bu ürünleri o kadar hızlı bir süre içinde gönderime hazırladı ki bu malzemenin buharlaşma süreci henüz tamamlanmamıştı. Ancak bir ya da iki günlük kullanımdan sonra, özellikle ekran açıkken buharlaşma süreci tamamlanacak ve ssarı lekeler kaybolacaktır. Nereden mi biliyorum? Z-6011’in Apple’a pazarlanması sırasında ben de vardım.”

Eğer bu forum kullanıcısı güvenilirse, olaydan etkilenenler için bu iyi bir haber sayılabilir. Her ne olursa olsun, Apple’ın zarar görmüş telefonlar için bir değiştirme programı da uygulayacağını tahmin ediyoruz. İnternetteki forumlarda yer alan haberler kullanıcıların sarı leke problemleriyle boğuşmaya devam ettiği, telefonun sıcaklığına bağlı olarak lekelerin gidip geldiği yönünde. En iyisi birkaç gün bekleyip problemin nereye doğru gittiğini görmek.

İlgili – AppleInsider forum
İlgili – MacRumors forum

İLGİLİ HABERLER