Teknoloji

iPhone 4’ün ekranı matematik mikroskobunun altında

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un iPhone 4’ün IPS LCD ekranıyla ilgili yapmış olduğu açıklamadan sonra ilginç bir yorum da Display Mate adlı bir monitör araştırma şirketinin başındaki isim olan Raymond Soneira’dan geldi.

Soneira Apple’ın retina ekranı pazarlarken sunduğu bilgilerin yanlış olduğunu iddia ediyor. O’na göre ekran üzerindeki pikselleri insan gözü tarafından ayırt edilemez hale getirmek için 477dpi’lik bir yoğunluğa ihtiyaç var. iPhone 4 ise 326 dpi’lik bir değer sunuyor. Bu durumda Steve Jobs, iPhone 4’ün piksellerinin 25 cm uzaklıktan ekrana bakıldığında seçilemeyecek kadar küçük olduğu şeklinde konuşurken yalan mı söylüyordu?

Tartışmaya başkaları da katılıyor. Örneğin Hubble uzay teleskopundaki kameranın kalibrasyonunu da yapmış olan Discover dergisinden Phil Plait, biraz matematik yaptığını ve insanlara mükemmel bir görüntü için sunulması gereken sayının 477 olduğu kanısına vardığını söylüyor. Birçoğumuza göre Steve Jobs’un iddiası incelemelere dayanıyor, aslında mükemmel bir görüşe sahip olan insanlar bile bir pikselin tam olarak nereden başlayıp nerede bittiğini tam olarak söyleyemeyecektir. Görünüşe göre Apple kendine göre bir matematik yapmış, ona göre pazarlama stratejisi belirlemiş.

İlgili – Discover
İlgili – Wired

Resim – Engadget

İLGİLİ HABERLER