Teknoloji

iPhone 4’ün efsanevi tasarımı gelecek yılın modelleriyle geri mi geliyor?

iphone 4

iPhone 11 ailesi tanıtılalı daha iki hafta oldu. Ancak daha şimdiden 2020 model iPhone’lar ile ilgili tahminler ortalıkta dolaşmaya başladı. Bu sefer gelen haberler Apple’in iPhone 4 modelini ve onun etkileyici metal tasarımını özleyenler için sevindirici görünüyor.

Güvenilir Apple analistlerinden olan Ming-Chi Kuo’nun en son tahminlerine göre, gelecek yılın iPhone modeli mevcut modellerden önemli derecede farklı bir tasarımla gelecek. Daha doğrusu, iPhone 4’tekine benzeyen bir tasarıma sahip metal çerçevede gelecek.

Mevcut iPhone modellerinin kenarları da metalle kaplı. Ancak metal çerçeve epey yuvarlak bir tasarıma sahip durumda. iPhone 4’ün ise metal kenarları düzdü. Eğer çıkan son haber doğruysa, 2020 model iPhone mevcut nesil iPad Pro serisine de daha fazla benziyor olacak. O tabletin de kenarları düz biçimde tasarlanmış. Özellikle Kuo, gelecek yılın iPhone’unda bulunacak cam plakaların tıpkı kavisli kenarlara sahip olacağını söylüyor.

iphone 4

iPhone 4 tasarımıyla çok beğeniliyordu

iPhone 4’ün 3.5 inç ekranının etrafını saran büyük ekran çerçevesinin modası geçmiş olsa da, bu akıllı telefon zamanının önde gelen tasarımlarından bir tanesine sahipti. Selefi iPhone 3GS’e göre radikal bir tasarım farkına da sahipti. iPhone 3GS modelinin arkası plastikten yapılmıştı ve yuvarlatılmış yapıdaydı. iPhone 4’ün hem önü hem de arkası birbiriyle neredeyse aynı cam panellerle kaplıydı. Arada bulunan paslanmaz çelik gövde ise telefonun anteni görevini de görüyordu.

Kuo, 2020 model iPhone modellerinde 5G desteğinin de olacağını söylüyor. Daha önce de seri içindeki üç modelin de OLED ekrana sahip olacağını, Pro modellerinin 5.4 inç ve 6.7 inç ekranlara sahip olacağını kaydetmişti. iPhone 11’in takipçisinde de 6.1 inç ekran olacağını öne sürmüştü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER