Teknoloji

iPhone 4’teki ekran kıtlığı Apple’ın tahminlerini yarıya indirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iPhone 4 stoklarında yaşadığı sıkıntının sebebi olarak dokunmatik ekran kıtlığı gösteriliyor. Bu iddiayı ortaya atan Rodman & Renshaw analisti Ashok Kumar’a göre bu sorun nedeniyle Apple her ay satmayı öngördüğü cihaz sayısını yarıya indirmek zorunda kalmış.

Kumar Apple’ın başlangıçta her ay 4 milyon iPhone satmayı planladığını, ancak bileşen sağlayıcılarıyla yapılan değerlendirmeler sonucunda bu rakamın oldukça iddialı ve ulaşılması imkansız olduğunu söylüyor.

iPhone 4’ün 24 Haziran günü satışa çıkması bekleniyor. Ön siparişler ise geçen haftadan itibaren alınmaya başladı. Apple dördüncü nesil iPhone için 600 bin ön sipariş aldığını açıkladı, ki bu şirket için yeni bir rekor teşkil ediyor. Ancak yüksek talep hem kendi sunucularının hem de ABD’deki partner AT&T’nin siparişleri karşılamakta güçlük çekmesine yol açtı. Bu nedenle birçok istekli alıcı kazara iki ya da üç defa sipariş verdi. Ortaya çıkan karışıklığı çözmek amacıyla Apple ve AT&T ön siparişe son verdiler. Apple’ın çevrimiçi mağazasından iPhone 4 satın almak isteyenler için teslim tarihi olarak 14 Temmuz veriliyor.

İlgili – sfgate.com

İLGİLİ HABERLER