Teknoloji

iPhone 4S’te 512 MB RAM bulunuyormuş

Apple’ın geçen salı günü tanıttığı iPhone 4S ile ilgili pek çok özellik açık edildi, ancak artık bir Apple klasiği olacak şekilde bu cihazın ne kadar RAM barındırdığı hâla belli değil. Dedikodular yeni nesil iPhone’un RAM’inin 1 GB’ye yükseltileceği şeklindeydi, ancak çıkan son haberler iPhone 4S’in iPhone 4 ve iPad 2 gibi sadece 512 MB RAM barındırdığını gösteriyor.

iPhone 4S’in satışa sunulmasıyla birlikte RAM miktarı da kesinlik kazanacaktır. Ancak Epic Games kreatif direktörü Donald Mustard mevzuyu önceden açtı ve şirketinin yeni nesil cihaz için geliştirdiği Infinity Blade 2 oyununun geliştirme çalışmalarından bahsederken iPhone 4S’in sadece 512 MB RAM olduğunu ağzından kaçırdı. Mustard “iPhone 4S konusunda hâla şoktayım, cebimde tam anlamıyla 8 megapiksel kameralı, 64 GB sabit disk alanı, A5 yonga ve 512 MB bellekli bir 1080p video kamera taşıyorum. Bu gerçekten güçlü bir bilgisayar, değil mi?” diye konuştu.

Bazı oyun geliştiricilerine oyunlarını geliştirmeleri ve cihaza göre optimize etmeleri için önceden cihaz veriliyor. Mustard’a da bir iPhone 4S verilmiş olmalı. Bu nedenle RAM konusunda O’na güvenmek herhalde yanlış olmazı. Bu arada AppVV adlı bir Çin blogunda da iPhone 4S sahibi olduğunu iddia eden bir yazar cihazın hâla 512 MB RAM taşıdığı iddiasında bulundu.

İlgili – MacRumors

İLGİLİ HABERLER