Teknoloji

iPhone 4S’in yeniliği kişisel asistan Siri inceleme altında – Video

Apple’ın iPhone 4S ile birlikte kullanıma sunacağı Siri adlı kişisel asistanın nasıl çalıştığını şimdiye kadar sadece iPhone 4S tanıtım toplantısı sırasında Scott Forstall’ın yaptığı sunum ve Siri için hazırlanmış resmi tanıtım videosu aracılığıyla görmüştük. Stuff.tv editörleri tarafından hazırlanan inceleme videosu sayesinde Siri’nin Apple dışındaki bir gösterimine ilk kez tanık oluyoruz.

Arkaplanda çok fazla gürültü yer almasına rağmen Siri kendisine söylenenleri anlıyor ve hava durumunu kontrol etme, e-posta veya SMS gönderme, web sitelerini açma, alarm kurma, döviz kuru çevirme gibi görevleri söylendiği anda yerine getiriyor. Üstelik Siri’nin verdiği cevaplar kısa cevaplardan oluşmuyor. Bir insan gibi uzun ve mantıklı cümleler kuruyor.

Siri’nin şu an için sadece İngilizce, Fransızca ve Almanca desteklediğini hatırlatalım. Ancak kendisiyle konuşan kişinin aksanını da anlıyor. Bir İngiliz Siri’ye birşey sorduğunda cevabı Amerikan aksanlı kadın sesi yerine İngiliz aksanlı erkek sesi veriyor. Siri’nin farklı bir aksanı kullandığını görmek adına Stuff.tv’nin videosu izlemeye değer gibi görünüyor.

Stuff.tv’nin Siri inceleme videosunu ve Apple’ın hazırladığı resmi Siri tanıtım videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Video: Stuff.tv’den Siri İncelemesi

Video: Apple’dan Siri Tanıtımı

İlgili – Stuff.tv

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER