Teknoloji

iPhone 4S’in yeni anten tasarımı Samsung’un patentlerini ihlâl ediyor olabilir

Apple ve Samsung arasındaki hukuk mücadelesinin son durağı iPhone 4S olacak gibi görünüyor. Samsung iPhone 4S tanıtıldıktan hemen sonra harekete geçmiş ve Apple’ın akıllı telefonunun satışının durdurulması için Fransa ve İtalya’da dava açmıştı. Samsung’un davalarının gerekçesini iPhone 4S’in hücresel şebeke bağlantı sisteminde kendi patentlerinin izinsiz kullanılması oluşturuyor.

iPhone 4’ün anten sorununu keşfeden uzman Gert Frølund Pedersen de iPhone 4S’in Samsung patentlerini ihlâl ediyor olabileceği görüşünü dile getiriyor. Pedersen iPhone 4S’in yeni tasarımının iPhone 4’ü normal bir şekilde tutarken ortaya çıkan anten sorunlarını çözeceğini, ancak beraberinde yeni sorunlar getireceğini öne sürüyor. Uzman Apple’ın anteni tasarlarken yararlandığı teknolojiyi kullanmak için izin alıp almadığını merak ediyor. Pedersen ve O’nun gibi düşünenler, Apple’ın anten tasarımı nedeniyle Samsung ile yeni bir patent davası sürecine girebileceğini düşünüyor.

Samsung, bu durumu ilgilendiren patentleri 2007 yılında satın almış, ancak henüz bunları hukuk mücadelesinde öne sürmemişti. Bu patentler birden fazla anten arasında anahtarlamayı ilgilendiren her türlü durumu kapsıyor gibi görünüyor. Birden fazla anten barındıran bir sistemde cihazın uygun anteni seçme işlevi söz konusu patentler yardımıyla gerçekleştiriliyor. iPhone 4S’in hem GSM hem de CDMA tabanlı şebekelerde çalışacak şekilde iki anten içerdiğini hatırlatalım.

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER