Teknoloji

iPhone 4S’in ürün başına parça maliyeti 188$

iPhone 4S’in içinde nelerin yer aldığını cihaz piyasaya çıkmadan hemen önce görme fırsatı bulduk. Pekiyi, tüm bu parçaların Apple’a toplam maliyeti ne kadar? iSuppli tayfası bunu araştırmış ve Apple’ın beşinci nesil iPhone’unun sadece 188$’lık parça masrafına sahip olduğu kanısına varmış. Ayrıca site çeşitli parçaların yeni tedarikçiler tarafından sağlandığını saptamış, bunların arasında daha önce Samsung tarafından sağlanan parçalar da yer alıyor.

188$’lık maliyet 16 GB’lık iPhone 4S’e ait. 32 GB ve 64 GB’lık modellerin maliyetiyse sırasıyla 207$ ve 245$ olarak ölçülmüş. Analistler üretim maliyetinin her birim ürün için sadece 8$ olduğunu tahmin ediyor. Sonuç olarak iPhone 4S’in üretim maliyeti iPhone 4’ten sadece 0.49$ daha fala olacak şekilde bir tablo ortaya çıkıyor.

Biraz daha özele bakacak olursak, daha önce sadece Toshiba veya Samsung’un NAND flaş bellek yongaları kullanılırken, Apple’ın bu cihazla birlikte Hynix NAND flaş bellek kullandığı görünüyor. Aslında Apple’ın birden fazla NAND flaş bellek tedarikçisinden destek aldığı düşünülüyor. iPhone 4S’in dünyanın her yerinde kesintisiz çalışmasını sağlayan şebeke yongasıysa Qualcomm tarafından sağlanıyor.

İlgili – iSuppli

İLGİLİ HABERLER