Teknoloji

iPhone 4S’in Türkiye satış fiyatı ne olacak, bilgiler sızmaya başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-4s-inceleme-00002

Apple’ın beşinci nesil akıllı telefonu iPhone 4S’in Turkcell, Vodafone ve Avea tarafından 16 Aralık tarihinde çıkarılacağı açıklandı. Tarih bilgisi belli olduktan sonra gözler fiyatın ne kadar olacağına çevrildi. Mobil operatörlerin iPhone 4S’e özel sözleşmeli ve sözleşmesiz fiyatları piyasaya çıkışın hemen öncesinde açıklaması bekleniyor. iPhone 4S’in peşin satış fiyatıyla ilgili bilgi sızıntıları peşin satış fiyatının 2 bin TL seviyesinden başlayacağını gösteriyor.

Milliyet Gazetesi’nden Şükrü Andaç’ın haberine göre iPhone 4S’in 16 GB’lık modelinin fiyatı 2020 TL olacak. 32 GB’lık model 2350 TL, 64 GB’lık model ise 2700 TL fiyat etiketiyle satılacak. Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan iPhone 4’ün 16 GB’lık modeli 1600 TL, 32 GB’lık modeli ise 1900 TL’den piyasaya girmişti. iPhone 4S’in ABD satış fiyatları iPhone 4 ile aynı seviyede tutuldu. Ancak Türkiye’nin Avrupa bölgesine bağlı olmasından dolayı fiyatın belirlenmesinde avro kuru baz alınıyor. Avronun geçen yıla göre yüksek olması, ayrıca Türkiye’den alınan vergilerin yüksekliği nedeniyle fiyatın geçen yılınkine göre yüksek olacağı tahmin ediliyor. Sızan rakamların gerçek olup olmadığını ise yakın zamanda görmüş olacağız.

Apple’ın yeni akıllı telefonu hakkında daha fazla bilgi almak için detaylı iPhone 4S incelemesi yazımıza göz atabilirler.

İlgili – Milliyet

İLGİLİ HABERLER