Teknoloji

iPhone 4S’e gelen yüksek talep teslimat tarihlerini öteledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın geçtiğimiz salı günü tanıttığı yeni akıllı telefonu iPhone 4S’i 14 Ekimde ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Kanada, Japonya ve Avustralya’da piyasaya sunuyor. Bundan iki hafta sonra da 22 ülkede daha iPhone 4S satışa sunmuş olacak. Apple’ın lansman günü açıkladığı bu tarihlere ve ülkelere bakınca şirketin iPhone 4S’in stoklara girişinde herhangi bir problem yaşamayacağını düşünmüştük, ancak görünen o ki iPhone 4S’lere de yüksek talep var ve teslimatta gecikme yaşanacak.

ABD’nin dışındaki ülkelerde Apple’ın çevrimiçi mağazalarını ziyaret ettiğinizde iPhone 4S’in 16, 32 ve 64 GB’lık versiyonlarının kontratsız olarak satıldığını göreceksiniz. Başlangıçta cihazın teslim günü olarak 14 Ekim veriliyordu, ancak birkaç saat sonra bakıldığında teslimat için belirli bir gün yerine 1-2 hafta gibi geniş bir zaman aralığının verildiği görüldü. Aslında benzer bir durum daha önce iPad 2’nin ön siparişinde de yaşanmıştı. Oldukça fazla ilgi gören bu tablet ön siparişe sunulduktan birkaç saat sonra teslimat tarihi olarak üç hafta sonrasına gün verilir olmuştu.

Stoklardaki bu sıkıntı iPhone 4S’in Türkiye’de çıkışına da dolaylı olarak etkide bulunacaktır. Ancak tahminimiz bu yıl bitmeden kısıtlı sayıda da olsa iPhone 4S’in geleceği şeklinde.

İlgili – Apple UK

 

İLGİLİ HABERLER