Teknoloji

iPhone 4S yurtdışında piyasaya çıktı

Apple’ın beşinci nesil akıllı telefonu iPhone 4S beklendiği şekilde 14 Ekim tarihinde, yani bugün yurtdışında piyasaya çıktı. Başta ABD olmak üzere İngiltere, Fransa, Almanya, Japonya, Kanada ve Avustralya’daki müşteriler iPhone 4S ile buluştu. Ayrıca geçen hafta iPhone 4S için ilk sipariş verenlerden olma şansına erişen kişiler de akıllı telefonlarına bugünden itibaren kavuşuyor.

iPhone 4 ile aynı kasada gelen ve aynı ekranı barındıran iPhone 4S’in esas değişiklikleri içinde saklı. Apple’ın çift çekirdekli A5 işlemcisini barındıran cihaz ayrıca 8 megapiksel kamera, 1080p video kayıt yeteneği gibi yeniliklere sahip. Yenilenmiş bir anten tasarımıyla geçen yıl iPhone 4’lerde baş ağrıtan sinyal çekim problemine çözüm sağlayan iPhone 4S aynı zamanda hem GSM hem de CDMA desteğini tek bir modelde topluyor olmasıyla da dünyanın her yanında kullanılabilir bir nitelik taşıyor. Siri adı verilen kişisel asistan sayesinde de cihaz konuşarak da yönetilebiliyor.

iPhone 4S İngiltere’de yukarıdaki gibi bir ambalajla piyasaya çıktı. Yine oldukça sade bir ambalajda gelen bu cihazın kenarındaki iCloud logosu da dikkat çekiyor. Herhalde cihazı Türkiye’de de aynı veya benzer bir ambalaj tasarımıyla görürüz.

iPhone 4S’in Türkiye’ye gelişini beklemeyip yurtdışından getirtmek isteyenler için şu anda en iyi seçenek İngiltere gibi görünüyor. Apple bu ülkede SIM kilitsiz modelleri satışa sunmuş durumda. 16, 32 ve 64 GB’lık modellerin fiyatları sırasıyla 499, 599 ve 699 pound’luk fiyat etiketleriyle satılıyor. ABD’den iPhone 4S satın almayı düşünenlerin ise kasım ayını beklemeleri gerekiyor. iPhone 4S’in Türkiye’ye de yıl sonundan önce gelmesi bekleniyor. Tabii, geçen yıl olduğu gibi yine yurtdışından paralel ithalat yoluyla cihazı getirip 2000-2700 TL arasında fiyattan satışa sunmaya başlayanlara da rastladık.

İlgili – SlashGear

[Görsel – SlashGear]

İLGİLİ HABERLER