Teknoloji

iPhone 4S ve iPad 2 için jailbreak aracı Corona çıkmak üzere

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-4s-inceleme-00023

iPhone 4S ve iPad 2 için jailbreak çözümünün çıkışı yakın. iPhone Dev Team’in mensubu iOS korsanlarının yaptığı duyuruya göre Corona A5 jailbreak çözümü bitirilmek üzere. Apple’ın A5 işlemcisini barındıran cihazlar şimdiye kadar korsanlık girişimine karşı koyuyordu, çünkü Apple iPad 2 ve iPhone 4S’te yer alan bu işlemciyle birlikte kullanıcıların resmi olmayan yazılımları yüklemesini daha zor hâle getirmişti.

Dev Team’in belirttiğine göre A5 cihazları için beklenen jailbreak çözümünün önündeki tüm engeller kaldırıldı. Geri kalan tek şey oluşturulan paketlerin hatalardan arındırılmış olmasının kontrolü. Bunun ardından her seviyede kullanıcı veya sistem bu jailbreak aracını kullanma şansı bulacak. Corona A5 jailbreak aracını kullanmanın çeşitli yolları olacak. Mac ve PC’ler için basit bir grafik arayüzünün bulunacağı belirtilirken, bununla birlikte komut satır arayüzü de istenenlerin kullanımına sunulacak.

Corona’nın eninde sonunda biraz daha farklı kullanıcı arayüzüne ve daha geniş bir cihaz uyumluluğuna sahip olan redsn0w aracına entegre edileceği tahmin ediliyor. Corona’nın destekleyeceği cihazlara baktığımızda iOS 5.0 (9A334) ve iOS 5.0.1 (9A405) ve diğer iOS 5.0.1 çeşidi  (9A406) ile yüklü iPhone 4S’ler ve iOS 5.0.1 (9A405) yüklü iPad 2’ler Corona yardımıyla jailbreak edilebilecek. iPhone 4S sahiplerine, eğer güncelleme yapmadılarsa iOS 5.0’Da kalmaları tavsiye ediliyor.

İlgili – iPhone-Dev

İLGİLİ HABERLER