Teknoloji

iPhone 4S ilk haftasonunda 4 milyondan fazla sattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple geçtiğimiz cuma günü satışa sunduğu iPhone 4S ile ilgili ilk haftasonu rakamlarını açıkladı. Şirketin açıklamasına göre geçen cuma gününden beri 4 milyondan fazla iPhone 4S satıldı. Öte yandan geçtiğimiz çarşamba günü yayınlanan iOS 5’in 25 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılmaya başlandığını da ekledi.

Apple’ın dünya çapında pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Philip Schiller “iPhone 4S ilk haftasonunda dört milyondan fazla satarak mükemmel bir başlangıç yaptı. Bu, şimdiye kadar bir telefonun ulaştığı en yüksek rakam, ayrıca iPhone 4’ün ilk üç gününde elde ettiği satış rakamının iki katından fazla.” şeklinde yorumda bulundu. Öte yandan, Apple’ın bulut tabanlı iCloud servisi için de 20 milyondan fazla kullanıcının kayıt yaptırdığı kaydedildi. iCloud ile birlikte kullanıcılara verilerini daha güvenli bir şekilde saklama, aynı zamanda müzik kütüphanelerine tüm iOS cihazları üzerinden erişme fırsatı sunuluyor.

Çift çekirdekli Apple A5 işlemci, 8 megapiksel kamera, 1080p HD video kayıt yeteneği, vb. yenilikler barındıran iPhone 4S’in 28 Ekimde Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Meksika, Norveç, Singapur, Slovakya gibi ülkelerde piyasaya çıkacak.

İlgili – Apple

İLGİLİ HABERLER