Teknoloji

iPhone 4S benchmark sonuçlarına göre iPhone 4’ten yüzde 73 daha hızlı

iPhone 4S önümüzdeki cuma günü piyasaya çıkmış olacak, ancak bu cihaza dair performans değerlendirmeleri şimdiden ortaya çıkmaya başladı. Zamanından önce iPhone 4S’i ele geçirmeyi başaran bir kişi Geekbench üzerinden yaptığı performans değerlendirmesinde iPhone 4S’in selefi iPhone 4’ten yüzde 73 daha iyi performans gösterdiği sonucuna tanık olmuş.

iPhone 4S’te yer alan çift çekirdekli A5 işlemci 800 MHz hızında çalışıyor. Aslında iPad 2’deki A5 işlemci 1 GHz hızında çalışıyordu, ancak Apple pil ömrünü düşünerek iPhone 4S’teki işlemci hızını biraz düşürmüş olmalı. Neyse ki, bu düşüş pil ömrünün artmasına yardımcı olurken performans düşüşüne o kadar da yardımcı olmuyor.

Geekbench’in sonuçlarına göre iPhone 4S 623 puan almış. iPad 2’nin 751 puanına göre biraz arkada kalan bu cihazın puanı iPhone 4’ün aynı testten aldığı 360 puanla karşılaştırıldığında fark ortaya çıkıyor. Grafik işleme performansı karşılaştırıldığında iPhone 4S 122.7 puan elde ederken iPhone 4 ise bu alanda sadece 15.3 puan elde edebiliyor.

iPhone 4S’in performansı aralarında Samsung Galaxy S II ve LG Optimus 3D’nin de bulunduğu bazı cihazlarla da karşılaştırılmış. Bu cihazların hepsi iPhone 4S’ten daha yüksek hızda çalışan işlemcilere sahip olsa da, Apple’ın akıllı telefonu bu cihazları yenmeyi başarıyor.

İlgili – AppleInsider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER