Manşetler

iPhone 4 ile iki rakibi Almanlar’ın sinyal testinde karşı karşıya

Bilimsel testler hakkında konuşmaya başladığınız zaman diğer bilim insanlarının olaya dahil olup sizin sonuçlarınızı elde etme çabaları size çok da şaşırtıcı gelmeyecektir. Apple akıllı telefon arenasındaki rakiplerinin ürettiği cihazların da anten problemine sahip olduğunu söyleyerek iPhonje 4’ü bu konuda masum göstermeye çalışıyor. iPhone 4’ün anteninin sorunlu olduğunu testlerle kanıtlayan ABD’li Consumer Reports’un Almanya’daki muadili Stiftung Warentest de kendi iPhone 4 testini gerçekleştirmeye karar vermiş.

Almanlar’ın yaptığı testlere göre iPhone 4’ün sol alt köşesine dokunulduğunda sinyal oranı yüzde 90 oranında düşüyor. iPhone 4’ün rakiplerinin antenlerine dokunulduğunda ise sinyal seviyesindeki değişim daha az miktarda gerçekleşiyor. Organizasyon hangi iki rakip cihazın kullanıldığını açıklamıyor, ancak bu rakipler için de saptadıkları en büyük sinyal kaybı seviyesinin yüzde 25 olduğunu belirtiyor. Consumer Reports gibi bu şirket de iPhone 4’ün antenine bantla yapılacak bir köprülemeyle sorunun ücretsiz kılıf satın alıncaya kadar çözülebileceğini söylüyor.

Stiftung Warentest’in sonuçları akıllı telefonların sinyal gücüyle ilgili başka sonuçları da ortaya koyuyor. Bunlardan bir tanesi Apple’ın da altını çizdiklerinden: Sinyal çubuklarıyla güç seviyesini göstermenin standart bir yolu yok, kullanıcıların ekrandaki çubukların sayısına bakarak başarılı bir konuşma gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceklerini bilmeleri kolay değil. Apple’ın yeni yayınladığı iOS 4.0.1 güncellemesi sinyal gücü seviyesinin daha doğru şekilde gösterilmesi için yapılmış birtakım çalışmaların sonuçlarını barındırıyor. Yapılan bu güncelleme sonrasında iPhone 3GS’te de benzer bir sinyal azalmasının olduğunu tespit etsek de (Apple’ın göstermek istediğinin bu olduğunu düşünüyoruz), iPhone 4’ün anteniyle ilgili tartışmalar kolay kolay biteceğe benzemiyor.

İlgili – Stiftung Warentest

İLGİLİ HABERLER