Teknoloji

iPhone 4 düşmelere karşı dayanıksız mı?

Bu haftanın ana gündem maddesi olan iPhone 4 çeşitli konularda haberlerle karşımıza çıkıyor. İki hafta sonra satışa çıkacak olan Apple’ın yeni akıllı telefonu iFixyouri tayfasının eline geçmiş, yalnız bir farkla, site sadece iPhone 4’ün dış kabuğunu ele geçirebilmiş, iç donanımlar paketin dışında kalmış.

iFixyouri tayfası bu iPhone 4 kabuğunu birkaç kere yere atıp kendilerince bir düşme testi uygulamış, yeni cam panelin ve arka panelin ne kadar dayanabileceğini görmek istemişler. Üçüncü düşüşte büyük bir düşme sesi ve sonrasında yukarıdaki resimde görmüş olduğunuz manzara ortaya çıkmış.

Aslında senaryo iPhone 4’ün cepten veya elden kayıp düşmesi üzerine kurulmuş. iPhone 4 kabuğu yaklaşık 1-1.5 metrelik bir yükseklikten, göğüs hizasında yere bırakılmış. iFixyouri bu durumu Apple’ın bir tasarım hatası olarak açıklıyor. iPhone 3GS’te cam ekran panelinin etrafı krom çerçeveyle kaplıydı, iPhone 4’te ise cam doğrudan çerçevenin üzerine oturtulmuş.

Apple’ın WWDC 2010 açılış toplantısında göstermiş olduğu tanıtım videosunda iPhone’un camının 30 derecelik bükülmelere bile dayandığı gösterilmişti. Ancak buradaki sorun kaç kişinin telefonunu kazara düşürürken kaç kişinin onu bükmeye çalışacağı…

İlgili – iFixyouri

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER