Teknoloji

iPhone 4 donanım desteği eylül ayıyla birlikte sona erecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone 4Mobil cihazlar yaşlandıkça ve yeni teknolojiler hayata geçtikçe cihaz üreticileri adına eski cihazları desteklemek zorlaşıyor. Eski donanım bileşenlerinin bulunurluğu zorlaşıyor ve bileşen üretmek de pahalılaşıyor. Bu durum şirketlerin eski ürünler için sundukları destekleri zamanla sonlandırmasına neden oluyor. Apple, bu tarz hamleleri beş yaşın üstündeki ürünler için gerçekleştiriyor.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın önümüzdeki çarşamba günü (7 Eylül) resmiyet kazanması bekleniyor. Bu duyurunun gerçekleşmesiyle birlikte altı yaşını dolduran iPhone 4 de desteklenmeyen ürünler kervanına katılacak.

Apple’ın 2010 yılında piyasaya sürdüğü telefon ilk etapta anten skandalıyla adından bir hayli söz ettirmişti. Telefonu vakit kaybetmeden satın alanlar, cihazın belli tutuş biçimlerde sinyal gücünü kaybettiğinin farkına varmıştı. Akıllı telefonun metal bantlarına dokunduğunda sinyal kaybı yaşamaktan dert yanan bir kullanıcı, bu sıkıntısını Apple’ın kurucusu ve o dönemki CEO’su Steve Jobs’a e-postayla iletmişti. Jobs, söz konusu e-postaya “O şekilde tutmamaya çalış.” gibi beklenmedik bir yanıt vermişti.

iPhone 4 Apple’a büyük başarı getirmişti

Yola bir skandalla çıkmasına rağmen, iPhone 4 Apple’a büyük başarı getirmiş ve özellikle tasarımıyla iPhone serisi içinde farklı bir yere konumlanmayı başarmıştı. Cupertino merkezli şirket, bundan birkaç ay önce tanıttığı iPhone SE’nin tasarımında da 2010 çıkışlı iPhone’dan izlere yer vermişti.

13 Eylül itibarıyla Apple’ın iPhone 4 için verdiği tamir desteği sona erecek. Bu durumun tek istisnası ise ABD’nin Kaliforniya eyaleti olacak. Söz konusu eyalette telefona dair destek iki yıl daha devam edecek.

İLGİLİ HABERLER