Teknoloji

iPhone 3GS iOS 5 ile çalışmayacak mı?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın dünya çapında yazılım geliştiriciler konferansı gelecek ayın başında düzenlenecek. Konferans yaklaştıkça burada karşımıza çıkmasını beklediğimiz Apple’ın iCloud, OS X Lion ve iOS 5 işletim sistemi gibi yeni servis ve ürünleriyle ilgili detayların miktarı da artmakta. Mobile Review editörü Eldar Murtazin de bu detaylara ortaya attığı ilginç bir iddia ile katkıda bulundu. Murtazin’e göre iPhone 3GS iOS 5 ile uyumlu olmayacak.

Murtazin iddiasını Twitter’da yazdığı şu tweet ile dile getirdi: “Sadece bir yorum. Apple iPhone 3GS iOS 5.x’e güncellenebilir olmayacak, ancak iPhone 4 olacak.”. Murtazin’in Twitter’da dile getirdiği söylenen bu iddiasını destekleyecek özel bir kanıtı yok. Ancak Rus analist geçmişteki birkaç iddiasının doğru çıkmasıyla biliniyor. Nokia N8 ve Nokia-Microsoft anlaşması bunların arasında yer alıyor.

Apple’ın iOS 5’i iPhone 3GS ve üçüncü nesil iPod touch üzerinde de test etmekte olduğu düşünülüyor. Ancak Murtazin’in aktardığı gibi bir durum söz konusuysa, yeni yazılım nispeten eski olan yazılımda daha hızlı veya iyi çalışmıyor olabilir.

Apple geçen yazın başında çıkardığı iOS 4 ile birlikte birinci nesil iPhone’ları yazılım güncelleme sürecinin dışına itmişti. Benzer şekilde iOS 4.3’ün yayınlanmasıyla birlikte iPhone 3G ve ikinci nesil iPod touch da aynı kadere razı olmuştu. Bakalım, iPhone 3GS’leri de iOS 5 ile birlikte benzer bir kader bekliyor mu?

İlgili – iPodnn

İLGİLİ HABERLER