Teknoloji

iPhone 16’ya ait taslak yeni tasarım detaylarını işaret ediyor

iphone 16

Apple’ın merakla beklenen yeni akıllı telefonu iPhone 16 hakkında dedikodular aralık ayından bu yana ortalıkta dolaşıyor. Sızıntılarıyla tanınan Majin Bu tarafından paylaşılan görseller, iPhone 16’nın nasıl görünebileceğine dair ipuçları veriyor.

iPhone 16’nın tasarımında yılların izi görülmeye devam ediliyor

Majin Bu, henüz piyasaya sürülmemiş telefon için tasarlanmış kılıfların yanı sıra bir iPhone 16 kalıbının görüntüsünü paylaştı. Telefonun piyasaya sürülmesine en az dokuz ay olmasına rağmen, aksesuar üreticilerinin bu erken dönemde kılıf üretmeye başlaması dikkat çekici. Bu’nun paylaştığı kalıp, resmi şematiklere dayandığı için tasarımı doğru bir şekilde yansıtıyor olabilir.

Görüntü, telefonun dikey bir kamera düzenine sahip olacağını işaret ediyor. Apple’ın iPhone 15’teki çapraz kamera düzeninden vazgeçme nedenlerinden biri, iPhone 15 Pro‘nun Uzaysal Video kaydı özelliğini iPhone 16’nın temel ve Plus modellerine getirmek istemesi.

Kamera adasının tasarımı, 2017’de piyasaya sürülen iPhone X’u anımsatıyor ve ana ile ultra geniş çekimler için ayrı kamera halkalarına sahip olacak şekilde tasarlanmış bir hap şeklindeki kamera adasına işaret ediyor. iPhone 12 de dikey bir kamera düzenine sahipti ancak mikrofon ve flaşı da barındıran daha geniş bir kamera çıkıntısına sahipti.

MacRumors‘a göre, iPhone 16 prototipleri, yeni bir kamera çıkıntısı tasarımının yanı sıra daha küçük bir Eylem düğmesi ve basınç duyarlı bir Yakalama Butonu özelliğine sahip. Apple’ın farklı tasarımlar üzerinde denemeler yaptığı ve Bu’nun karışık bir geçmişe sahip olmasına rağmen, son zamanlarda paylaştıkları bilgilerin tedarik zincirinden MacRumors’un aldığı bilgilerle uyumlu olduğu belirtiliyor.

Telefonun ön tasarımının geçen yılki iPhone 15 ile aynı olduğu ve 60Hz yenileme hızına sahip bir ekranı koruyacağı söyleniyor. Telefonun, N3E sürecine dayanan bir çiple güçlendirileceği ve aşırı ısınmayı önlemek için yeni bir grafen termal sistem içereceği de söylentiler arasında.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER