ManşetlerTeknoloji

iPhone 16 serisinin muhtemel yeni kamera tasarımı ortaya çıktı

iphone 16

Apple, teknoloji dünyasında her zaman yenilikçi adımlar atarak kullanıcı deneyimini üst seviyelere taşımayı hedefliyor. Bu bağlamda, iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modelleriyle ilgili son dedikodular, Apple’ın kamera tasarımında önemli değişiklikler yapmayı planladığını gösteriyor. MacRumors‘a göre, şu anda test edilen en son prototip, iPhone 16 serisinin Pro olmayan modellerinde dikey olarak yerleştirilmiş iki arka lensi içeren hap şeklinde bir kamera çıkıntısını gösteriyor. Bu yeni tasarım, geniş açılı ve ultra geniş açılı lensleri barındıracak.

iPhone 16 serisinde beklenen kamera yenilikleri

iPhone 12 ve iPhone 12 mini, üst üste monte edilmiş iki arka kamerayı içeren son iPhone modelleri olmuştu. Ancak, 2020’nin temel iPhone modelleri ile şu anki prototip arasındaki fark, arka kamera çıkıntısının boyutunda yatıyor. iPhone 16’nın temel modellerine ait prototipte kullanılan arka kamera çıkıntısı, iPhone X‘da kullanılan arka kameraya benzer şekilde daha küçük ve hap şeklinde.

Sızıntılarıyla tanınan Majin Bu, “X” platformunda 2024 iPhone modelleri hakkında bilgiler paylaştı. Paylaşımında, MacRumors’un Apple’ın şu anda test ettiğini söylediği iPhone 16 ve iPhone 16 Plus’ın mevcut arka kamera tasarımını gösteren illüstrasyonlar yer aldı. Ayrıca, en son prototiplerin, iPhone 15 Pro’da bulunanlara benzer daha küçük bir mekanik Eylem Düğmesi ve basınca duyarlı, yüzeye monte bir Yakalama Düğmesi içerdiği belirtiliyor. Kullanıcılar, fotoğraf ve videolarda zoom seviyelerini değiştirmek için bu butona kaydırma yapabilecek. Butona hafif bir dokunuş kamera odaklamasını sağlarken, daha sert bir basış fotoğraf çekimi veya video kaydını başlatacak.

Apple’ın, iPhone 16’nın Pro olmayan modellerinin arka kameralarının tasarımını değiştirme ihtimali hâlâ var. Ancak, telefonların uzamsal video çekebilmesi için dikey kurulumun gerekli olduğu düşünüldüğünde, şu anda gördüğümüz tasarımın büyük olasılıkla değişmeyeceği anlaşılıyor. Apple, kullanıcılarına daha zengin bir içerik oluşturma deneyimi sunmak için kamera teknolojisinde sürekli yenilikler yapmaya devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER