Teknoloji

iPhone 16 ve 16 Pro maketleri akıllara iPhone X’u getiriyor

iphone 16

iPhone 16 serisinin tanıtılmasına daha birkaç ay var. Ancak bu durum, dedikodu çarklarının dönmesini engellemiyor. Apple‘ın birkaç yıldır devam eden durağanlığın ardından yeni seriyle kullanıcıların karşısına farklı bir tasarım çıkarması bekleniyor. Kamera tasarımının yenilenmesi, yakalama butonunun eklenmesi ve ekranın büyütülmesi beklenen değişiklikler arasında yer alırken, hazırlanan maketler seriye detaylı bir bakış atmayı mümkün kılıyor.

Duyumcu Sonny Dickson tarafından paylaşılan fotoğraflarda serinin üyeleri için hazırlanmış maketler farklı açılardan görülüyor. İlk bakışta, Apple’ın 2024 model iPhone’larında bir iPhone X esintisi hissediliyor.

Bu hava özellikle iPhone 16 ve 16 Plus’ta daha baskın geliyor. Kameraların dizilimini değiştiren Apple, böylelikle telefonun Vision Pro için uzamsal videolar çekmesini mümkün kılmayı hedefliyor. Şirketin aynı zamanda kare kamera modülünü küçültmesi ve bir sensörün kamera modülüne taşınabileceği söyleniyor.

iphone 16

Apple iPhone 16 Pro ve Pro Max’te ekranları büyütüyor

Yeni seride Pro modellerin standart iPhone’lara kıyasla çok az daha geniş olması bekleniyor. Sızan görsellerde de bunun ipuçlarını görmek mümkün oluyor. iPhone 16’da 6.1 inç olan ekran büyüklüğünün Pro modelde 6.3 inçe çıkması bekleniyor. 16 Plus’ta 6.7 inç olan ekran büyüklüğünün de 16 Pro Max’te 6.9 inçe yükseleceği söyleniyor.

iphone 16

Bu maketlerin kenarları daha fazla bilgi veriyor. Apple’ın iPhone 16 serisiyle Action butonunu tüm modellere yayması bekleniyor. Yine tüm modellerin yeni Yakalama düğmesiyle geleceği görülüyor. Pro modellerde kamera çıkıntısının kalınlaşması da yenilenen kamera donanımının ipucunu veriyor.

İLGİLİ HABERLER