Teknoloji

Apple iPhone 16 Pro ve Pro Max’te ekranı büyütebilir

iphone 15 pro fiyatı iphone 16

Henüz erken olsa da, Apple’ın 2024 model iPhone’larıyla ilgili söylentiler şimdiden tedarik zinciri kaynaklarında dolaşmaya başladı. Yeni bir sızıntıya göre, iPhone 16 Pro ve Pro Max seleflerine kıyasla daha büyük ekranlarla gelecek.

Apple’ın yeni Pro iPhone’larında sırasıyla 6.27 ve 6.86 inç ekranlara yer vereceği söyleniyor. Her iki telefonun da 120 Hz LPTO panellere sahip olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Pro Max modelin ekran büyüklüğüne inanmak pek kolay olmadığı için bu iddiaya biraz daha temkinli yaklaşmak gerekiyor.

iPhone 16 ve 16 Plus tarafında ise başka bir durum söz konusu. Bu telefonların selefleri gibi 6.12 ve 6.69 inç büyüklüğünde 60 Hz ekranlara sahip olacağı söyleniyor. Daha önce ekran analisti Ross Young da Pro Motion ekranların Pro olmayan modellere gelişi için 2025’i işaret etmişti.

iPhone 16 serisinin tüm üyeleri Dynamic Island ile gelecek

2024 model iPhone’ların hepsinin, tıpkı 2023 model iPhone’lar gibi, Dynamic Island ile gelmesine de kesin gözüyle bakılıyor.

Apple’ın iPhone 16 ve 16 Plus’ta 60 Hz ekranlara yer vermesi, sadık iPhone müşterilerini etkilemeyecektir. Ancak bu tercihin iPhone’u ekran tarafında orta segment ve üst sınıf Android telefonların gerisinde bıraktığı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER