Teknoloji

iPhone 16 ile yeni bir fiziksel tuş daha gelebilir

apple iphone 15 pro

iPhone 15 serisi daha henüz yeni piyasaya çıkmaya başlamışken bir MacRumors haberi, Apple’ın iPhone 16 serisi için yeni bir fiziksel tuş planladığını öne sürüyor. Bu yeni tuş ‘Yakalama Tuşu’ olarak adlandırılıyor ve Apple içinde Project Nova’nın bir parçası olarak görülüyor.

iPhone 15 Pro’nun piyasaya sürülmesi ve eski sessiz düğmesinin yerini alan yepyeni “Eylem Düğmesi” ile Apple, yeni iPhone’lara düğme eklemeye devam etme planlarını gözden geçiriyor gibi görünüyor. Raporda ifade edilen bilgilerin ön üretim bölümünde elde edildiğini ve düğmesiz bir iPhone 16 planının da bulunduğunu belirtiliyor.

iPhone 16’nın beklenen yeni tuşu nerede olacak?

Apple, iPhone 16’nın tüm dört modeli için sağdaki Yan Tuş’un hemen altına bir kapasitif dokunma düğmesi eklemeyi düşünüyor. Yurt dışında, özellikle ABD’de satılan iPhone’ların sağında yer alan mmWave anten şeridinin ise ses düğmelerinin hemen altına, karşı tarafa taşınacağı belirtiliyor. Ayrıca iPhone 16 ve iPhone 16 Plus kameraları, üst üste duruma dönüş yapacak. Bu da, iPhone 15 Pro’ya hâlâ gelmesi beklenen uzamsal video çekimlerinde faydalı olabilir.

Bu dedikodu ne anlama geliyor? Apple, bu yıl Pro modellerine Eylem Düğmesini getirdikten bir yıl sonra tüm dört telefonuna yeni bir düğme mi getirecek? Yakalama düğmesi, Google’ın Active Edge sıkıştırma düğmesine benzer bir şey olabilir mi? İlerleyen aylarda göreceğimiz daha fazla iPhone 16 dedikodusu ile bu soruların yanıtları da netleşecektir.

Sonuçlarınızı çıkarın ve tüm raporu okuyun – belki daha fazlası hâlâ bilinmeyen bu yeni düğme hakkında. iPhone 16 serisi için heyecan dolu günler bizi bekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER