Teknoloji

Apple iPhone 16 Pro’nun kamera sistemine küçük ancak önemli bir ekleme yapacak

iphone 15 pro inceleme apple türkiye iphone 16 pro

Apple’ın iPhone 16 serisini sonbaharda tanıtması bekleniyor. Ancak serinin üyeleriyle ilgili söylentiler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu sızıntıların en yenisi, iPhone 16 Pro modellerinin kamera sistemine eklenecek bir lens kaplaması ile amiral gemisi Android telefonları yakalayacağını iddia ediyor.

Güney Kore merkezli Naver sitesinde yapılan paylaşıma göre; Apple, Pro modellerinin kameraları için yeni bir lens kaplaması test ediyor. Atomik Katman Birikimi (ALD) adı verilen bu kaplamanın mercek parlamasını azaltacağı belirtiliyor.

iPhone 15 Pro modellerinde de mercek parlamasını azaltan “nano ölçekli” bir lens kaplamasının bulunduğu biliniyor. Ancak buna rağmen, iPhone kullanıcılarının hâlâ bu sorundan muzdarip olduğu belirtiliyor. Daha gelişmiş bir lens kaplamasının söz konusu problemi ortadan kaldırması ve genel görüntü kalitesini artırması hedefleniyor.

ALD lens kaplamasının kullanıldığı ilk akıllı telefon iPhone olmayacak. Xiaomi bu kaplamayı 2022’de Xiaomi 12S Ultra ile kullanmaya başlamıştı. Daha sonrasında Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13 Ultra, Xiaomi 14 ve Xiaomi 14 Ultra gibi modellerde bu kaplamaya yer verilmişti. Oppo’nun orta üst segment Reno 10 serisi telefonlarında da bu kaplama kullanılmıştı.

iPhone 16 Pro, Android telefonların izinden gidecek

Sony ve Vivo gibi markalar da Zeiss’ın T* kaplamasıyla mercek parlamasını azaltmaya yönelik adımlar atmıştı. Kısacası gelişmiş lens kaplaması Android telefon üreticileri için yeni bir şey değil. Apple da bu çözümü benimseyerek iPhone sahiplerinin uzun süredir şikayet ettiği bir durumdan kurtulacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER