Teknoloji

iPhone 16 Pro modelleri daha büyük ekran ve pille gelecek, maksimum depolama alanı kapasitesi artacak

iphone 16 pro

Apple, iPhone 16 Pro modellerinde bazı önemli değişikliklere gitmeyi planlıyor. Tedarik zincirinden gelen bilgiler sayesinde söz konusu değişiklere dair daha spesifik ayrıntılara ulaşmak mümkün oluyor. Öncelikle Apple hem 16 Pro’da hem de 16 Pro Max’te ekranı büyütecek. 16 Pro 6.3 inç, 16 Pro Max ise 6.9 inç ekranla gelecek.

Burada dikkat çeken diğer bir nokta ise, her iki telefonun da geleneksel OLED panellerden daha iyi parlaklık çıkışı ve hatta daha iyi görüş açıları sunan Mikro Lens Dizisi (MLA) OLED panelleriyle geleceğinin iddia edilmesi.

Apple’ın iPhone 16 Pro modellerinde A18 Pro işlemciye yer vermesi ve bu işlemciye 8 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor. Mevcut modellerde 1 TB olan maksimum depolama alanı kapasitesinin ise 2 TB’a yükseleceği söyleniyor.

Yeni sızıntı aynı zamanda 16 Pro modellerindeki özel AI özelliklerine ilişkin önceki sızıntıları da doğruluyor. Buna ek olarak, Apple’ın kısa süre önce duyurduğu MGIE yapay zekâ modeliyle entegrasyonun da sinyali veriliyor. Her iki telefonun da yeni bir 48 megapiksel ultra geniş lense sahip olacağı ve daha küçük olan Pro’nun sonunda 5x tetraprism lense sahip olacağı iddia ediliyor.

iPhone 16 Pro Max şimdiye kadarki en iyi pil ömrünü sunacak

Sızıntıya göre, 16 Pro Max tüm Pro modellerindeki en iyi pil ömrünü sunacak. 15 Pro Max’te 4441 mAh olan pil kapasitesinin 16 Pro Max’te 4676 mAh’e yükselmesi bekleniyor. Bu ve yeni işlemcinin getirdiği verimlilik birleştiğinde 16 Pro Max’in tüm iPhone’lar içinde en uzun pil ömrüne ulaşması öngörülüyor. 16 Pro’nun da 15 Pro’ya kıyasla daha büyük bir pille geleceği konuşulanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER