Teknoloji

iPhone 16 Pro ve Pro Max daha uzun ekranlarla gelecek

iphone 14 pro

iPhone X, Apple telefonların tasarımında önemli bir değişikliği temsil ediyor. Home tuşundan ve ekranın üst çerçevesinden bu modelle vazgeçen şirket, böylelikle ekranı dikey olarak uzatma imkanını yakalamıştı. Apple böylelikle 16:9 ekranlardan 19.5:9 ekranlara yönelmişti. iPhone 14 serisinde devam eden bu trendin iPhone 15’te de sürmesi bekleniyor. Ancak iPhone 16 Pro modelleriyle birlikte Apple’ın bir değişime daha gideceği söyleniyor.

Analist Ross Young’ın paylaşımına göre, 16 Pro ve Pro Max modelleri şimdikilere kıyasla daha uzun ekranlarla kullanıcıların karşısına çıkacak. Şirketin 20:9 veya 20.5:9 görüntü oranına sahip ekranlara geçiş yapabileceği belirtiliyor. Ekran büyüklüklerinin ise 6.1 ve 6.7 inçten 6.2X ve 6.8X’e yükseleceği söyleniyor.

iphone 16 pro

Bu noktada sadece Pro ve Pro Max modellerinden bahsedildiğini belirtmek gerekiyor. Standart iPhone ve Plus versiyonları genelde Pro ve Pro Max’i bir adım geriden takip ediyor. Örneğin, Dynamic Island’ı iPhone 14 Pro ve Pro Max’te sunan Apple’ın iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ta da Dynamic Island’a yer vermesi bekleniyor.

iPhone 16 Pro modelleri 2024’ün sonbaharında tanıtılacak

iPhone 16 Pro modelleriyle tanışmaya daha neredeyse 1,5 yıl var. Dolayısıyla bu telefonlar hakkında önümüzdeki dönemde daha farklı haberler duymak sürpriz olmayacaktır. Ross Young, Apple’ın iPhone 17 Pro ile birlikte Face ID ve ön kamera sistemini ekranın altına yerleştireceğini de öngörüyor.

İLGİLİ HABERLER