Teknoloji

Sızdırılan iPhone 16 Pro şemaları küçük tasarım değişikliklerinin sinyalini veriyor

iphone 16 pro

iPhone 16 Pro ile tanışmak için daha önümüzde belli bir zaman var. Ancak akıllı telefonla ilgili söylentiler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Son olarak 16 Pro’ya ait olduğu söylenen çizimler internete sızdırıldı.

Bu çizimlere bakıldığında Apple’ın tanıdık tasarımdan şaşmadığı, ancak bazı dokunuşlar yaptığı görülüyor. Haberde telefonun boyutlarıyla ilgili kesin bilgilere de yer verilirken, ekrandaki büyüme de dikkat çekiyor.

iPhone 16 Pro’da sağ kenarda güç butonunun alt kısmına Yakalama Butonu olarak adlandırılan tuşun yerleştirildiği görülüyor. Söz konusu buton, kameralardaki yumuşak deklanşör tuşlarına benzer şekilde işliyor. Yumuşak bir dokunuşla kamera odaklama yaparken, sağlam bir dokunuşla fotoğraf çekimi gerçekleştiriliyor. Bu tuş daha önce Sony’nin akıllı telefonlarında da mevcuttu.

  • iphone 16 pro
  • iphone 16 pro
  • iphone 16 pro

Sızıntıya göre, iPhone 16 Pro’nun boyutları 149.6 x 71.4 x 8.4 mm olacak. Bu da telefonun selefine kıyasla çok az daha geniş ve daha uzun olacağı anlamına geliyor. Daha önce çıkan haberlerde de telefonun 6.3 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacağı belirtilmişti. Mevcut modelde 6.1 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Çizimlerde de çerçevenin incelmesi telefonun biraz daha büyüyebileceğini gösteriyor.

iPhone 16 Pro tasarımsal gereklilikler nedeniyle büyüyecek

Apple’ın iPhone 16 Pro’yu büyütme kararında tasarımsal gerekliliklerin etkili olduğu belirtiliyor. Akıllı telefonda geçtiğimiz yıl çıkan iPhone 15 Pro Max’te de mevcut olan tetraprizma telefoto kameranın bulunacağı ve bu donanımın mevcut iPhone 15 Pro’ya sığmadığına dikkat çekiliyor.

Daha önceki bir sızıntıda telefonun dikey dizilmiş kameralara sahip olacağı iddia edilmişti. Ancak bu sızıntı farklı bir durumu gösteriyor. iPhone 16 Pro ile eylül ayında tanışacağımız için önümüzdeki dönemde farklılık gösteren başka iddialarla karşılaşmak da sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER