Teknoloji

iPhone 16’nın kamera tuşu birden fazla işlevi yerine getirecek

iphone 15 pro inceleme apple türkiye iphone 16 pro

Apple‘ın iPhone 16 serisine bir kamera (deklanşör) tuşu ekleyeceğine dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Yeni bir haber, bu tuşun yetenekleri konusunda biraz daha fikir edinmeyi sağlıyor.

The Information’ın haberine göre, Apple gerçekten de yeni iPhone’larına kamera tuşu yerleştirmeyi planlıyor. Bu bilginin iki farklı kaynaktan geldiği belirtilirken; bunun kapasitif değil fiziksel bir tuş olacağı ve bu tuşun sağ kenarın alt tarafına yerleştirileceği söyleniyor.

iPhone 16’nın kamera tuşunun hem dokunuşa hem de basmaya karşı hassas olacağı belirtiliyor. Böylelikle bazı ekstra özellikleri sunmanın da mümkün olacağı ifade ediliyor.

Tuşa hafifçe basmanın odaklamaya, tam basmanın ise fotoğraf çekmeye ya da video kaydını başlatmaya yardımcı olacağı söyleniyor. Piyasada fiziksel kamera tuşuna sahip birkaç telefon mevcut durumda.

Apple’ın uygulamasında kullanıcıların tuş üzerinde parmaklarını hareket ederek yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapabileceği söyleniyor. Pek çok akıllı telefonda ses kontrol tuşlarıyla bu yapılabiliyor. Ancak parmağı çekim tuşundan kaldırmadan yakınlaştırma ve uzaklaştırmanın yapılabilmesinin kullanıcılara büyük fayda sağlayacağı rahatlıkla söylenebilir.

Apple bu özelliği sadece iPhone 16 Pro modelleriyle sınırlı tutabilir mi?

Cupertino merkezli şirketin bu özelliği sadece iPhone 16 Pro modelleriyle mi sınırlı tutacağı yoksa tüm seriye mi yayacağı belirsizliğini koruyor. Bu konuyla ilgili haberlerin de önümüzdeki dönemde artması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER