Teknoloji

Apple iPhone 16 Pro’da daha iyi performans için pil tasarımını yenileyecek

iphone 16 pro

Apple’ın ürünlerinin pil ömrünü uzatmak için yeni pil teknolojileri üzerinde çalıştığına dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Ancak bu teknolojilerin kısa vadede hazır hâle gelmesi beklenmiyor. Görünen o ki, Cupertino merkezli şirket bu süre zarfında başka iyileştirmeler sunacak. Apple’ın iPhone 16 Pro’da metal kaplamalı yeni bir pil tasarımına geçiş yapacağı söyleniyor.

Koutsami rumuzlu X kullanıcısı tarafından yapılan paylaşım, yeni iPhone’larda kullanılacak pilin tasarımını gözler önüne seriyor. Koutsami, görseldeki pilin Pro versiyon için hazırlanmış bir prototip olduğunu belirtiyor. Bu pilin kapasitesinin 3355 mAh olduğu da verilen bilgiler arasında yer alıyor. iPhone 15 Pro’da 3274 mAh kapasiteli bir pilin olduğunu düşününce ortada çok büyük bir gelişimin olmadığı söylenebilir.

Görselleri sızan pilin Apple’ın mevcut telefonlarındaki gibi L şeklinde olması dikkat çekiyor. Ancak geleneksel olarak folyoyla kaplanan pilin bu sefer metalle kaplanması en büyük fark olarak ön plana çıkıyor.

iPhone 16 ve iPhone 16 Pro ile tanışmamıza neredeyse 1 yıl var. Dolayısıyla Apple’ın planlarını değiştirebileceğini ve yola mevcut tasarımıyla devam edebileceğini de belirtmek gerekiyor. Ancak eğer prototip gerçekse ve yeni pil testleri geçerse, özellikle ısı dağılımı konusunda belirgin iyileşmeler görmemiz sürpriz olmayacaktır.

Metal bir kaplama, ısıyı yoğunlaştırmak yerine daha iyi dağıtmaya yardımcı olabilir. iPhone 15 Pro’da Apple’ın en çok duyduğu şikayetlerden biri telefonun sebepsiz yere aşırı ısınmasıydı. Bn nedenle şirketin yeni iPhone’lar için iyileştirilmiş termal özellikler üzerinde çalışması sürpriz olmayacaktır.

Bu noktada Koutsami’nin Apple hakkında yaptığı paylaşımların doğruluğu konusunda iyi bir sicil kaydına sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. Apple’ın eylül ayında yeni Apple Watch ile birlikte tanıttığı FineWoven bilekliğin fotoğrafları duyurudan önce Koutsami tarafından paylaşılmıştı. LCD ekranlı HomePod’un görsellerini de Koutsami yayınlamıştı.

iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max daha büyük ekranlarla gelecek

iPhone 16 Pro ve Pro Max’in seleflerine kıyasla daha büyük ekranlara sahip olacağı da söylentiler arasında yer alıyor. İki telefonda da daha iyi ultra geniş açılı kameralar, daha hızlı 5G ve Wi-Fi desteğinin bulunması bekleniyor. iPhone 16 Pro’da yeni bir tetraprism lensin kullanılması da söylentilerden biri.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER