Teknoloji

iPhone 15’te gelecek USB-C şarj portu ne kadar fark yaratır?

apple iphone 15 pro

Apple, iPhone 15 serisinde çok büyük ihtimalle ilk kez USB-C şarj portlarına yer verecek. Sonuçları yeni çıkan bir anket, bu özelliğin mevcut iPhone ve Android kullanıcıları için ne kadar çekici olduğunu ortaya koyuyor. SellCell tarafından yapılan bir ankete göre, USB-C portu, iPhone sahiplerinin büyük bir kısmını yeni modele geçmeye ikna edebilir. Fakat Android kullanıcıları için durum biraz daha karmaşık.

SellCell tarafından yapılan anket, 1000’den fazla iPhone ve 1000’den fazla Android kullanıcısına aynı soruları sordu. Anket sonuçları, yaklaşık olarak %63’lük bir iPhone sahibi kitlesinin, USB-C portu sayesinde iPhone 15’e geçmeyi düşündüğünü gösteriyor. Geçiş yapmayı düşünenlerin neredeyse %37’si, tek bir şarj kablosuyla iPhone, Mac ve iPad cihazlarını şarj edebilecek olmalarını bir avantaj olarak görüyor. Ayrıca, %30 gibi bir kesim de yeni iPhone’un artık Apple dışı şarj cihazları ile uyumlu olacağını belirtiyor.

iPhone 15 ile ilgili olarak Android cihaz sahipleri ne düşünüyor?

Android cephesindeyse, %44’lük bir kesim USB-C sayesinde iPhone 15 almayı düşünüyor. Bu grubun %36’sı, yeni telefonların Apple olmayan cihazlar için kullanılan şarj aletleriyle uyumlu olacağı için bu geçişi yapmayı planlıyor. Ancak, Android sahiplerinin %74’ü mevcut Android telefonlarından memnun olduklarını ve bu nedenle iPhone 15’e geçmeyeceklerini belirtiyor.

Anketin genel sonuçlarına göre, Android kullanıcılarının sadece %34’ü gelecekte bir iPhone 15 satın almayı planlıyor. Ancak, bu oran USB-C’nin bu kullanıcıları iPhone’a geçmeye teşvik edeceği öngörülen %44’lük oranın altında. Bu da Android kullanıcılarının birçoğunun, sadece USB-C için iPhone’a geçmeyeceğini gösteriyor.

Apple’ın iPhone serisi, Google ve Samsung için büyük bir sorun olmaya devam ediyor. USB-C’nin eklenmesiyle birlikte, bu etkinin ne yönde değişeceği merak konusu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER