Teknoloji

iPhone 15 serisi için yurt dışında talep yüksek

apple iphone 15

Apple’ın 12 Eylül’de tanıttığı iPhone 15 serisi, ön sipariş sürecine hızlı bir giriş yaptı. Dikkate değer olan bu gelişme, yeni telefonların oldukça büyük bir talep gördüğünü işaret ediyor. İlk bir saat içerisinde birçok ülkede teslimat tarihleri ekim ayına kaymaya başladı. Bazı modellerde teslimatın kasım ayına sarktığı da belirtildi. Türkiye’de ise ön sipariş süreci 22 Eylül’de başlayacak.

iPhone 15 Türkiye satış fiyatları ve model seçenekleri

Türkiye’de iPhone 15 modeli için başlangıç fiyatı 49.999 TL olarak belirlenmişken, 15 Plus modeli için başlangıç fiyatı 56.999 TL olacak. Üst seviye modeller olan 15 Pro ve 15 Pro Max ise sırasıyla 64.999 TL ve 76.999 TL’den alıcı bulacak.

15 Pro ve 15 Pro Max modelleri, titanyum tasarım ve yepyeni iş akışlarıyla dikkat çekiyor. Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak, “15 Pro ve 15 Pro Max, kullanıcıların günlük deneyimlerini zenginleştiriyor” şeklinde açıklamalar yaptı.

iphone 15

iPhone 15 ve 15 Plus modellerinde ise, yaratıcılığı öne çıkaran kamera yenilikleri ve A16 Bionic çipin gücü kullanılıyor. Bu modeller, yüksek çözünürlüklü fotoğraflar için yeni 24 MP varsayılan seçeneğine ve yeni nesil portrelerle bilişimsel fotoğraf teknolojilerini sonuna kadar zorlayan yeni 2 kat Telefoto seçeneğine sahip.

Yoğun talep gören iPhone 15 serisinin Türkiye’deki satışı için gözler 22 Eylül tarihine çevrilmiş durumda. Türkiye’de yüksek seviyede olan fiyatlara rağmen talebin geçen yıllardaki kadar yoğun olup olmayacağını fazla zaman geçmeden göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER