Teknoloji

Apple iPhone 15 serisi ve Vision Pro’nun güçlü entegrasyonu için U1 çipini yenileyecek

apple vision pro

Apple, Vision Pro adını taşıyan ilk karma gerçeklik başlığını bu ayın ilk günlerinde WWDC 2023’te tanıtmıştı. Şirket, başlığın 2024’ün başlarında piyasaya çıkacağını açıklamıştı. Apple ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, şirketin iPhone ve Vision Pro ekosistemlerini daha derin şekilde entegre etmeyi planladığını ve bunun da ilk adımlarının iPhone 15 ile birlikte atılacağını belirtti.

Kuo’ya göre; Apple, Vision Pro’yu çevreleyen rekabetçi bir ekosistem oluşturma çabasının bir parçası olarak iPhone’un “donanım özelliklerini agresif bir şekilde yükseltecek”. Tecrübeli analiste göre, ekosistem Vision Pro’nun başarısında kilit bir öneme sahip. Bu doğrultuda diğer Apple ürünleriyle entegrasyon ile Wi-Fi ve Ultra Genişbant gibi ana donanım özellikleri de önem taşıyor.

Bu doğrultuda atılacak ilk adımın iPhone 15 serisinde daha gelişmiş bir Ultra Genişbant çipine yer vermek olacağı söyleniyor. Kuo’ya göre, Apple yeni telefonlarında mevcut U1 yerine daha güvenilir ve daha verimli olan yeni bir çipi kullanacak.

Kuo, şu ifadeleri kullandı: “iPhone 15’in Ultra Genişbant çipi 16 mm yerine 7 mm üretim süreciyle üretilecek. Böylelikle yakındaki etkileşimler için hem performans artacak hem de çip daha verimli şekilde çalışacak.”

Apple, U1 çipini ilk olarak iPhone 11 serisinde kullanmıştı. O günden bu yana tüm iPhone’larda mevcut olan bu çip; AirTag’de, Apple Watch Series 6 ve sonrasında çıkan akıllı saatlerde, HomePod mini’de, ikinci nesil HomePod’da ve en yeni nesil AirPods Pro’nun şarj kutusunda mevcut.

U1’in yeni versiyonu iPhone 15 ve Apple Vision Pro entegrasyonunda kilit rol oynayacak

Apple U1 çipini farklı özellikler için kullanıyor. Yeni versiyonda söz konusu özelliklerin daha iyi deneyimler sağlaması öngörülüyor. Kuo’ya göre, bu çipin gelişmiş versiyonu iPhone 15 ve diğer Apple ürünlerinin Vision Pro ile entegrasyonunda da kilit bir rol oynayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER