Teknoloji

Apple iPhone 15 ve 15 Plus’ta iPhone 14 Pro’nun ana kamerasına yer verecek

iphone 14 iphone 15

2023’ün başlamasıyla birlikte yeni iPhone’lar hakkındaki haberler de ivme kazanmış gibi görünüyor. Tecrübeli analist Jeff Pu’ya göre, 2023’te piyasaya çıkacak tüm iPhone’lar önemli kamera iyileştirmeleriyle gelecek. Özellikle iPhone 15 ve 15 Plus modellerinde daha belirgin bir iyileşmenin beklendiği de Pu tarafından belirtildi.

Jeff Pu’nun bu analizinin temelinde tedarik zincirindeki kaynaklardan gelen bilgiler yer alıyor. iPhone 14 ve 14 Plus, büyük ölçüde iPhone 13 ile aynı donanımı paylaştığı için hayal kırıklığı yaratmıştı. Bu hayal kırıklığını aşmayı hedefleyen Apple’ın 2023 model iPhone’larda daha kapsamlı yenilikler yapması bekleniyor.

Bu yeniliklerden biri kamera alanında olacak. iPhone 15 ve 15 Plus’ta 14 Pro ve Pro Max modellerinde mevcut olan 48 megapiksel ana kameranın tercih edileceği söyleniyor. Ancak bu modellerde optik zum için telefoto lens veya LiDAR tarayıcı bulunması beklenmiyor.

Apple’ın 2022 model iPhone 14 Pro ve Pro Max’te kullandığı A16 Bionic işlemciye iPhone 15 ve 15 Plus modellerinde yer vereceği söyleniyor. Lightning girişi yerine USB-C girişinin kullanılması da planlanan değişiklikler arasında sayılıyor. Bunun tüm 2023 model iPhone’lar için konuşulan bir değişiklik olduğunu belirtmekte fayda var.

2023 model Pro ve Pro Max iPhone’larda ise çok daha fazla yeniliğin kullanıcılarla buluşması öngörülüyor. Şirketin 15 Pro Max’te 12 megapiksel periskop kameraya yer verebileceği söyleniyor. Bunun Apple adına bir ilk olacağını belirtmekte fayda var.

iPhone 15 serisi 23 Eylül’de piyasaya çıkabilir

Bir diğer analist Ming-Chi Kuo ise Apple’ın Pro ve Pro Max’te 6x optik zum yapabilen bir periskop lense yer verebileceğini dile getirdi. 3 nm mimarisiyle üretilen A17 Bionic işlemci, 8 GB RAM, USB-C ve titanyum çerçevede de Pro ve Pro Max modellerin yenilikleri arasında sayılıyor.

Pu’ya göre, iPhone 15 Pro ve Pro Max’te dokunsal geri bildirim veren sanal güç ve ses kontrol tuşları bulunabilir. 6.1 ve 6.7 inç ekran büyüklüklerinde ise değişiklik beklenmiyor. Pu’ya göre iPhone 15 serisi 23 Eylül’de raflardaki yerini alabilir.

İLGİLİ HABERLER