Teknoloji

iPhone 15’teki USB-C bağlantısında herhangi bir kısıtlama yok

iphone 15 usb-c

Apple’ın yeni iPhone 15 serisinde USB-C portunun kısıtlanıp kısıtlanmadığına dair sayısız söylenti vardı. Ancak bugün gelen yeni bir haber, Apple’ın bu portta herhangi bir kısıtlama olmadığını dolaylı yoldan doğruladı.

Apple, daha önceki iPhone modellerinde Lightning portu için MFi (Made For iPhone) adında bir sertifikasyon programı uyguluyordu. Bu program kapsamında, üreticiler, Apple’a lisans ücreti ödeyerek yalnızca sertifikalı aksesuarların tüm özelliklerini kullanabilmelerini sağlayan bir çip alıyorlardı. Ancak, yeni gelişmeler bu durumun iPhone 15 serisi için geçerli olmadığını gösteriyor.

Arstechnica’nın yaptığı açıklamalar doğrultusunda, iPhone 15’in USB-C portu tamamen standartlara uygun ve herhangi bir Apple sertifikasyon gereksinimi olmadan çalışıyor. Yani, standart USB 3 ve USB-PD (Power Delivery) uyumlu kablolar, şarj cihazları ve aksesuarlar bu modelde de çalışacak.

Bununla birlikte, iPhone 15 Pro modellerinin 10Gbps veri aktarım hızından faydalanmak istiyorsanız, USB 3 uyumlu bir kablo kullanmanız gerekiyor. Ancak, kutunun içinde gelen kablo bu iş için yeterli olmayacak. Ancak bu, Apple’ın sunduğu MFi kablolar için ekstra ücret ödemeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Başka bir markanın ürününün veya elinizde bulunan herhangi bir USB 3 destekli kablonun da yararını görebilirsiniz.

Yeni iPhone 15 serisinde USB-C portu için herhangi bir kısıtlamanın olmadığı, Apple tarafından dolaylı bir şekilde doğrulandı. Bu, kullanıcıların üçüncü taraf kablolar ve şarj aletleri kullanırken herhangi bir sorun yaşamayacakları anlamına geliyor. Kullanıcılar, iPhone 15’in USB-C portunu, standart USB 3 ve USB-PD uyumlu cihazlarla sorunsuz bir şekilde kullanabilecekler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER