Teknoloji

Apple iPhone 15’te Lightning yerine USB-C girişini tercih edebilir

usb-c iphone

iPhone 15, Apple’ın Lightning yerine USB-C girişini tercih ettiği ilk telefonu olabilir. Bu iddiayı Apple ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo dile getirdi. Kuo’nun öngörüsünün temelinde tedarik zincirinden aldığı bilgilerin bulunduğu düşünülüyor.

Apple’ın kendi tescilli çözümü olan Lightning’den USB-C’ye geçiş yapacağı iddiası adeta her yıl düzenli şekilde gündeme geliyor. Bu iddia ilk kez 2017’de dillendirilirken, Kuo da bu öngörüsünü geçtiğimiz yıllarda da dile getirmişti.

Eğer bu iddia doğru çıkarsa, iPhone 14 serisi Apple’ın Lightning girişiyle çıkardığı son telefon olacak. Cupertino merkezli şirket, pek çok cihazında Lightning’den USB-C’ye geçişi tamamlamış durumda. Giriş segmenti iPad, AirPods ve iPhone’lar ise Lightning girişiyle kullanıcıların karşısına çıkmaya devam ediyor.

USB-C girişinin varlığı, iPhone 15 serisine pek çok konuda avantaj sağlayabilir. Daha hızlı şarj ve Apple’ın USB-C girişli diğer cihazlarıyla daha güçlü bağlantı akıllara gelen ilk avantajlar oluyor.

Cupertino merkezli şirket uzun süredir iPhone’larda USB-C girişine yer vermeye karşı direniyor. Apple’ın bu direnişten vazgeçmesi şaşırtıcı görünse de, şirketin buna mecbur kalabileceğini unutmamak gerekiyor. Avrupa Birliği’nin USB-C girişini akıllı telefonlarda ve diğer elektronik cihazlarda zorunlu hâle getirmeyi planladığı biliniyor. Böyle bir yasal zorunluluk, Apple’ı da iPhone 15 serisinden itibaren USB-C standardına geçiş yapmaya mecbur bırakacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER