Teknoloji

iPhone 15 Ultra, titanyumdan yapılacak

iphone 15 ultra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iPhone ailesinin 2023 model yeni üyesi olması beklenen iPhone 15 Ultra’nın, titanyumdan yapılmış olacağı iddialarına bir sızıntı kaynağı destek veriyor. USB-C’ye geçiş de yıllardır süregelen bir dedikodu olmuştur ve bu sefer o da gerçek olacak gibi görünüyor. iPhone 15 serisiyle bu yıl beklenen bu değişikliğin yapılması bekleniyor. Bir diğer yinelenen iddia ise Apple’ın iPhone’larda titanyum çerçeve kullanmasıdır. Söz konusu kaynak, iPhone 15 Ultra’nın nihayet ve gerçekten, tamamen titanyumdan yapılmış bir çerçeveyle geleceğini iddia ediyor.

LeaksApplePro adıyla bilinen sızıntı kaynağı, geçmiş yıllarda piyasaya sürülmemiş Apple cihazları hakkında düzenli olarak bilgi paylaşıyor. İyi haber şu ki, tahminleri de genellikle doğru çıkıyor. En yeni iddiası, Apple’ın iPhone 15 Ultra’ya hayranların hayal ettiği titanyum kasayı vereceği yönünde oldu.

iPhone 15 dedikodu döngüsünde henüz herhangi bir onay almak için çok erken zamandayız. iPhone 15 Ultra’da paslanmaz çeliğin yerine titanyum kullanmak, Apple’ın gelecek yılki iPhone duyurusu için sakladığı bir sürpriz de olabilir.

Titanyumun paslanmaz çelik üzerindeki avantajı, iPhone’a ekstra ağırlık olmaksızın mükemmel dayanıklılık ve gelişmiş çizilme direnci sağlamasıdır. Ağırlık genellikle, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max gibi cihazlar için dile getirilen hususlardan bir tanesi oluyor.

Apple’ın iPhone 14 Pro modelleri, ön ve arka paneller arasında paslanmaz çelik bir çerçeveye sahiptir. Ve elbette ki alışırsınız, ancak Pro modeller bir akıllı telefona göre ağırdır. Cihaz ne kadar büyük olursa, o kadar ağır hissedilir.

Apple, Apple Watch’ta zaten titanyum kullanıyor, büyük Apple Watch Ultra titanyum bir kasaya sahip. Ve Apple’ın geçmişte iPhone için titanyum bir kasa test ettiğine inanılıyor.

iPhone 14 dedikodu değirmeninde de titanyum iddialarını görmüştük. Ancak telefonun lansmanına daha yakın dedikodular, Apple’ın bu fikirden vazgeçtiğini belirtti ve iPhone 14 serisi gerçekten de titanyum olmadan piyasaya sürüldü.

İlginizi çekebilir

Birinci sınıf malzeme, birinci sınıf fiyat

Titanyumun iPhone kasaları için kullanılması, paslanmaz çelik ve alüminyumdan daha maliyetli olabilir. Ancak bu, iPhone 15 Ultra için dedikodunun mantıklı olduğu anlamına gelir.

Apple’ın iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’ı önümüzdeki yıl farklılaştıracağı bildiriliyor. İkincisi, birkaç özel özellik ve daha yüksek bir fiyat etiketiyle “iPhone 15 Ultra” olacak.

Bu durumda, titanyum, iPhone 15 Ultra’nın ayrıcalıklarından biri olabilir. Ancak bu sadece bir tahmin. Apple’ın titanyuma geçip geçmemesi ne olursa olsun, ön ve arka paneller hala camdan yapılacak. Apple’ın iPhone’un kablosuz şarjı desteklemesi gerekiyor, özellikle MagSafe’in yükselişiyle bu daha büyük önem taşıyor.

Bu aşamada daha kesin görünen şey, tüm iPhone 15 modellerinin gelecek yıl Lightning konektörlerinin yerine USB-C portları alacağıdır. Bunun titanyumun avantajı veya maliyetler gibi hususlarla bir ilgisi yok. Apple, Avrupa Birliği’nin elektronik cihaz üreticilerini şarj için USB-C kullanmaya zorlama kararı nedeniyle bu değişikliği yapmak zorunda.

İLGİLİ HABERLER