Manşetler

iPhone 15 ile birlikte Pro Max yerine bir Ultra model gelebilir

iphone 14 pro ön inceleme

Apple, gelecek yıl iPhone 15’i piyasaya çıkardığında, mevcut “Pro Max” modelinin yerini “Ultra” adını taşıyan bir seçenek alabilir. Bu iddia, Apple tarafındaki yüksek isabetli dedikodu ve tahminleriyle bilinen muhabir Mark Gurman tarafından ortaya atılıyor. Gurman, iPhone 15’in USB-C dahil olmak üzere daha büyük değişikliklerle geleceğini öne sürüyor.

Pro Max adı ilk olarak 2019’da çıkan iPhone 11 serisiyle birlikte göründü Ultra markanın iPhone serisine eklenmesi de şaşırtıcı olmayacaktır. Ne de olsa şirket, bu terimi kullanmaya yabancı değil.

Apple, bu ayın başlarında yeni Apple Watch Ultra‘yı tanıtmıştı. Geçen yıl ise M1 işlemci serisine M1 Ultra en yüksek seviyedeki işlemcisini eklemişti. Ayrıca iPhone 14 ile adlandırma şemasında küçük bir değişiklik yaparak, görünüşte kullanımdan kaldırılmış olan “Plus” adını iPhone 14 Plus ile birlikte geri getirmişti.

iPhone 14 henüz bir aylık bile olmamışken iPhone 15 ile ilgili söylentiler şimdiden ortalıkta dolaşmaya başladı. Tedarik zinciri analisti Ross Young, yeni Dynamic Island’ın yalnızca Pro ve Pro Max (veya Ultra) modellerinde değil, tüm iPhone 15 modellerinde standart olarak gelebileceği tahmininde bulunuyor. iPhone 15’in, Apple’ın tescilli Lightning bağlantı noktası yerine USB-C ile geleceği yönünde de yoğun söylentiler var. Gurman, şirketin yeni bağlantı noktasını, AB’nin 2024 sonbaharına kadar tüm yeni telefonların USB-C portuna sahip olmasını gerektiren bir yasayı uygulamadan önce test etmeye başladığını söyledi.

Apple, Ultra terimine olduğu kadar Max terimine de aşinadır. Daha önce M1 Max işlemciyi ve AirPods Max kablosuz kulaklığı gördük. Pro Max terimine kullanıcıların iyice alıştığı söylenebilir, ancak art arda iki terimin kullanılması biraz kalabalık yaratıyor gibi görünüyor. Bununla birlikte, Pro Max terimi söz konusu iPhone’un bir “Pro” modeli olduğunu göstermeye devam ediyor ve onun daha küçük ekranlı “Pro” ile aynı sınıfta yer aldığını vurguluyor. Gelecek yıl iPhone 15 Ultra’nın gelmesi durumunda, bu yeni modelin iPhone 15 Pro ile, şu anda olduğundan daha fazla farklılığının olup olmayacağını göreceğiz.

iPhone 14 serisinin çıkışıyla birlikte Apple tarafında gözler yeni Mac’lere çevrildi. M2 ve M2 Pro işlemcili Mac mini’ler, M2 Pro ve M2 Max işlemcili 14 inç ve 16 inç MacBook Pro’lar, M2 işlemcili 11 inç ve 12.9 inç iPad Pro’lar beklentiler arasında yer alıyor. İlginçtir ki, Apple’ın bu yeni cihazları duyurmak için gelecek ay özel bir etkinlik düzenlemeyeceği tahmini yapılıyor. Gurman, Apple’ın bu ürünleri daha düşük profilli biçimde; basın bültenleri, web sitesi haberleri ve medya bilgilendirmeleriyle çıkarabileceğini söylüyor.

İLGİLİ HABERLER