Teknoloji

iPhone 15 ile birlikte eSIM’e tamamen geçildiğini görebiliriz

iphone 15 esim

iPhone 14 ile ABD versiyonunda fiziksel SIM kart desteğinin kaldırılması, teknoloji dünyasında büyük bir tartışma yaratmıştı. Ancak iPhone 15, selefinin yolundan gitmeye ve bu kez tüm dünya için fiziksel SIM kart desteğini tamamen bırakmaya hazırlanıyor. Fransız iGeneration yayın organına göre, iPhone 15 ve 15 Pro’nun “Fransa’da fiziksel SIM kart olmaksızın” piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Fransa sadece bir ülke olsa da, eğer iPhone’lar Avrupa ve ABD’de de SIM kart yuvalarını kaybediyorsa, bu durum yeni nesil telefonlar için tüm dünyada geçerli olacağını düşündürüyor.

eSIM teknolojisi ile ilgili herhangi bir sorun yok; hatta özellikle uluslararası seyahat edenler için oldukça kullanışlı görünüyor. Ancak eSIM’ler henüz ana akım tüketicilere tam olarak ulaşamadı. Bu nedenle, ABD’de iPhone 14 satın alan kullanıcıların, telefonu kullanabilmek için eSIM hakkında hızla bilgi edinmeleri gerekti. Apple’ın, fiziksel SIM kartları tamamen ortadan kaldırarak eSIM’leri ön plana çıkarmayı hedeflediği anlaşılıyor.

İlginizi çekebilir

eSIM’ler ne kadar kullanışlı olursa olsun, iPhone 14 kullanıcıları için fiziksel SIM karttan eSIM’e geçiş zorlu oldu. Özellikle akıllı telefonların giriş yapmadan önce bile fiziksel SIM kartların kullanıldığı düşünüldüğünde, eSIM’e geçiş, birçok kişi için biraz stresliydi. Şimdi, iPhone 15’in piyasaya sürülmesiyle, tüm kullanıcıların bu geçişi yapması gerekecek gibi görünüyor.

Apple, kullanıcıları eSIM’lere geçmeye teşvik ediyor ve eSIM’leri tamamen kullanmaya başlaması an meselesi. Yine de, donanım geçişleri her zaman insanlar için zor olabilir. Apple, bu tür büyük geçişlerde öncü olma eğiliminde olduğu için (kulaklık girişi örneğinde olduğu gibi), diğer büyük akıllı telefon üreticilerinin de fiziksel SIM kart yuvalarını terk etmesi uzun sürmeyebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER