Teknoloji

iPhone 15 serisinde pilin şarj yüzdesi kullanıcılar tarafından sınırlandırılabilecek

iphone 15

Apple’ın iPhone 15 serisinin en dikkat çekici yeniliklerinden birisi serinin üyelerinin USB-C girişiyle gelmesi. USB-C’nin varlığı yeni bir yazılım özelliğini de beraberinde getiriyor. Geliştiricilere sunulan en yeni iOS 17 beta sürümünün kaynak kodu, kullanıcıların yeni iPhone’larında maksimum şarjı sınırlandırabileceğini gösteriyor. Bu özellik sadece Apple’ın en yeni iPhone’larında mevcut gibi görünüyor.

Özelliğin işleyişi oldukça basit. Kullanıcılar maksimum şarjı belli bir yüzdeyle sınırlandırıyor. Böylelikle pilin tam şarjda geçirdiği süre de sınırlanıyor. Böylelikle pil sağlığı en azından teorik olarak korunmuş oluyor. Bu yöntemle kullanıcılar tam pil kapasitesinden feragat ederken, gece boyunca telefonu şarjda bırakmayı tercih edenlere fayda sağlayacaktır.

Normalde iOS, kilit ekranında iPhone’unuzun tam kapasitesine kadar şarj olacağını bildiren bir mesaj gösteriyor. Bu özellik etkinleştirildiğinde, yalnızca ayarlanan maksimum şarj seviyesine gideceği konusunda kullanıcılar uyarılıyor.

iPhone 15’in şarj limitleme özelliği Optimize Pil Şarjı’ndan farklı işliyor

iPhone 15 ile sunulan bu özelliğin Optimize Pil Şarjı’ndan farklı olduğunu belirtmek gerekiyor. Söz konusu özellik, telefonun pilinin yüzde 80 oranında doldurulmasının ardından şarj işlemi belli bir saate kadar durduruluyor. Telefonun şarj işleminin bitişi kullanıcı alışkanlılarına göre ayrılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER