Teknoloji

iPhone 15 Pro modellerinde sessize alma düğmesi yerine Eylem düğmesi geliyor

apple iphone 15 pro

Apple’ın iPhone 15 serisinin heyecanla beklenen tanıtımı yaklaşırken, bu seriyle ilgili sızan bilgiler arasında en dikkat çekici olanlardan biri, Pro modellerinde yeni bir “Eylem Düğmesi”nin sessize alma düğmesinin yerini alacak olması oluyor. Bu değişiklik, kullanıcı deneyiminin nasıl şekilleneceği konusunda merak uyandırıyor.

iOS 17‘nin son beta sürümünde, kullanıcının Sessiz Modu etkinleştirdiğinde veya devre dışı bıraktığında hissedeceği yeni dokunsal geri bildirim desenleri eklenmiş durumda. Yeni düzenlemeler, kullanıcının modlar arasında geçiş yaparken telefonun daha belirgin bir şekilde titremesini sağlıyor.

Önceki iOS sürümlerinde, iPhone’un Sessiz Moda geçerken hızlı bir dokunsal geri bildirim sağladığı, ancak Sessiz Modun devre dışı bırakılmasında böyle bir özelliğin olmadığı biliniyordu. Yeni düzenlemelerle, kullanıcıya hangi modda olduğuna dair daha net bir his sağlanmış olacak.

Sessize alma düğmesinin yerine gelecek olan katı durum düğme tasarımı, dokunsal geri bildirimlerle desteklenerek kullanıcıya telefonun hangi modda olduğunu belirtmeye yardımcı olacak. Bu yeni düğme, kullanıcılara Sessiz Mod’un yanı sıra, Kamera uygulamasını açma, el fenerini açma veya sesli bir not kaydetme gibi işlevleri de atayabilme seçenekleri sunacak.

Eylem Düğmesi dışında, iPhone 15 Pro’nun titanyum çerçeve, daha ince kenarlar ve daha etkin bir A17 çipi gibi özelliklerle geleceği de konuşuluyor. Bu yeni düzenlemelerin ve değişikliklerin tüketicilere nasıl sunulacağını görmek için Apple’ın Eylül ayında düzenleyeceği özel basın etkinliğini beklememiz gerekecek.

Kullanıcı deneyiminin bu özgün ve yenilikçi yolda nasıl şekilleneceğini zaman gösterecek. Yeni iPhone 15 Pro, hem tasarımıyla hem de kullanıcı arayüzünde getireceği bu yeni özelliklerle, mobil deneyimi bir adım daha ileri taşımayı hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER