Teknoloji

Apple iPhone 15 Pro için planladığı bir değişiklikten vazgeçti

iphone 15 pro

Apple’ın iPhone 15 Pro’da fiziksel ses kontrol ve güç butonlarından vazgeçerek daha “havalı” katı hâl tuşlara geçiş yapacağı iddiası uzun süredir etrafta dolaşıyordu. Ancak bu iddiayı dile getiren ilk isimlerden biri, şimdi farklı bir durumu işaret ediyor.

Tecrübeli analist Ming-Chi Kuo, Medium’da yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “En son araştırmam, geniş ölçekli üretim öncesinde karşılaşılan teknik sorunlar neticesinde iPhone 15 Pro modellerinde katı hal tuşlarından vazgeçileceğini ve geleneksel fiziksel tuşların tercih edileceğini gösteriyor.”

Bu yorumda bulunan tek analist Kuo değil. 9to5Mac sitesinin haberine göre, Haitong Tech’ten analist Jeff Pu da Apple’ın Pro modellerinde geleneksel mekanik tuşlardan vazgeçmeyeceğini düşündürüyor.

Apple’ın iPhone 15 serisinin Pro ve Pro Max modellerinde katı hâl tuşlara geçiş yapacağına dair iddialar geçtiğimiz yılın ekim ayında gündeme gelmişti. Kuo o dönemde Apple’ın iPhone 8 serinde Ana Ekran tuşu için tercih ettiğine benzer bir katı hâl tasarımına geçiş yapabileceğini belirtmişti. iPhone 15 ve 15 Plus modelleri içinse böyle bir değişim ihtimalinden bahsedilmemişti.

Mekanik tuşlar yerine katı hâl tuşların tercih edildiği senaryoda tuşa basma hissinin bir çift Taptic Engine’in (Dokunsal Motor) sağlaması planlanıyordu. Sızan görseller de bu değişikliği destekler nitelikteydi.

Kuo, Apple’ın çözemediği teknik sorunların ne olduğu konusunda bilgi vermedi. Ancak bu plan değişikliğinin şirketin üretim takviminde bir gecikmeye yol açmasını beklemediğini dile getirdi. Bu değişimin ilerleyen yıllarda gerçekleşebileceğini söyleyen tecrübeli analist, 2023 için bu beklentinin ortadan kalktığını belirtti.

iPhone 15 Pro’da başka değişiklikler olacak mı?

iPhone 15 Pro için gündeme gelen bu iddia, yeni iPhone’larda beklenen büyük değişikliklerden birinden vazgeçildiği anlamına geliyor. Lightning yerine USB-C girişine geçiş yapılması ve Pro olmayan modellere de Dynamic Islanc’a eklenmesi, iPhone 15 modellerinde kullanıcıların karşısına çıkacak değişiklikler arasında sayılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER