Manşetler

iPhone 15 Pro, titanyum çerçeve ile geliyor: İşte beklenen tüm özellikler

iphone 15 pro

Apple’ın yeni serisi iPhone 15 Pro, titanyum çerçeve gibi güçlü yeniliklerle gelecek gibi görünüyor. Ancak bu yenilikler, fiyat artışına da neden olabilir. Söz konusu tahmin ve iddialar, Bloomberg muhabiri Mark Gurman’ın PowerOn adlı e-posta bülteninde yer aldı.

Güçlendirilmiş yapı, daha ince çerçeve: İşte iPhone 15 Pro’nun beklenen yenilikleri

Yeni iPhone 15 Pro modelleri, paslanmaz çelik yerine titanyum çerçeve ile gelecek, bu da onları daha güçlü ve hafif kılacak. Ekran teknolojisinde yapılan yenilikler sayesinde, siyah kenarlıkların boyutu üçte bir oranında küçülecek. Önceki sızıntılar bu yeni tasarımın nasıl görüneceği konusunda ipuçları sunmuştu. Ayrıca, özelleştirilebilir bir düğme ile değiştirilecek olan sessiz düğmesi ve USB-C ile değiştirilecek olan Lightning portu gibi değişiklikler de bekleniyor.

Ancak tüm bu yenilikler bir maliyetle gelebilir. Bloomberg’de yer alan habere göre, fiyat artışı Amerika dışında beklenebilir, hatta Amerika’da bile fiyat artışının olabileceği düşünülüyor. Bu hafta daha önce yapılan haberler ve bir analist notu, Max modeli için fiyatın 200 dolara kadar artabileceğini öne sürüyor.

Apple, bu yılki cihazlarına başka büyük yükseltmeler de getiriyor. Standart iPhone modelinin Dynamic Island’a geçmesi ve çentiği bırakması bekleniyor, bu da onu Pro modelleriyle daha uyumlu hale getirecektir.

Apple Watch işlemcisi olan S9’un, 2020’den bu yana ilk belirgin hız artışı ile “oldukça büyük bir performans artışı” sunacağı bildiriliyor.

Apple, yeni iPhone’larını ve Apple Watch’larını genellikle eylül ortasında duyurur. Bu yılki modeller, geçtiğimiz hafta içinde yenilenen, Samsung’un yeni katlanabilir ve çevrilebilir telefonlarına karşı yarışacak.

Bu yılki iPhone 15 Pro serisinin ne getireceği büyük bir merak konusu. Apple’ın bu yeniliklerle pazarda nasıl bir etki yaratacağını görmek, teknoloji dünyası için heyecan verici olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER