Teknoloji

Yeni görseller iPhone 15 Pro’nun tasarımı hakkında daha çok detay gösteriyor

iphone 15 pro

iPhone 15 Pro geçtiğimiz şubat ayında CAD dosyalarından hareketle hazırlanan görsellerde ve ana rengi olacağı söylenen “koyu kırmızı” seçeneğiyle görülmüştü. Aynı kaynak şimdi de akıllı telefona daha detaylı bakmayı sağlayan yeni görselleri paylaştı.

Apple’ın yeni amiral gemisi titanyum çerçeveyle ve köşeleri biraz daha yuvarlatılmış bir tasarımla gelecek. Böylelikle kullanıcıların mevcut modeller ve keskin köşeleriyle ilgili endişelerinin giderileceği belirtiliyor.

Bağımsız kamera çıkıntılarının biraz daha büyüyecek olması göze çarpan bir diğer unsur oluyor. Kamera modülünün genel çıkıntısı da biraz daha kalın hâle geliyor. iPhone 15 Pro Max’te ise kamera çıkıntısı ilginç bir şekilde küçülüyor. Bu modelde periskop zum lensin bulunacağı söyleniyor.

Daha önceki dedikodulara göre, 15 Pro’da “daha fazla ışık yakalayacak ve belli ayarlarda aşırı veya düşük pozlamayı azaltacak tamamen yeni bir sensör teknolojisi” kullanılacak.

Apple iPhone 15 modellerinin tamamında USB-C girişine yer verecek. Ancak en hızlı şekilde şarj imkanını sadece Apple tarafından onaylanmış USB-C kabloları sağlayacak.

iphone 15 pro

Ses kontrol ve sessize alma tuşları, fiziksel değil, dokunsal olacak. İki adet motorla bu tuşların fiziksel bir temas hissi vermesi sağlanacak. Ses kısmak için de artık kızaklı bir düğme yerine dokunsal bir tuş kullanılacak.

15 Pro’da ekranı saran çerçevenin kalınlığı sadece 1.55 mm. olacak. Ekranı kaplayan cam ise hafif bir kavis yapacak. Böylelikle ekranın titanyum çerçeveyle pürüzsüz şekilde bütünleşmesi sağlanacak. Cupertino merkezli şirket bu yaklaşımı iPhone’ların arka panelinde hâlihazırda uyguluyor.

iPhone 15 Pro selefinden daha dar olacak

Daha ince ekran çerçevesi, iPhone 15 Pro’nun selefine kıyasla, az da olsa, daha dar olmasını sağlayacak. Ekran boyutunda ise herhangi bir değişiklik söz konusu olmayacak. iPhone 14 Pro’da 147.46 x 71.45 x 7.84 mm olan boyutlar yeni modelde 146.47 x 70.46 x 8.24 mm olarak değişecek.

Eylül ayında tanıtılmasına kesin gözüyle bakılan iPhone 15 Pro için kırmızının yanı sıra, altın, beyaz ve uzay siyahı renk seçeneklerinin sunulması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER