Teknoloji

iPhone 15 Pro’nun iç dünyası söküm videosuyla ortaya çıktı

iphone 15 pro

iPhone 15 Pro’nun içindeki parçaların neye benzediğini heyecanla bekleyen meraklılarına müjde! Türkiye ön siparişleri bugün başlamış olan telefonu, PBKreviews ekibi en ince ayrıntısına kadar parçaladı. iPhone 15 Pro’nun yeni tasarlanmış orta çerçeve şasisi ve ekranın altındaki tüm bileşenler de dahil olmak üzere özellikleri ilk kez gözler önüne serildi.

Ekranın dikkatlice sökülmesi ile başlayan video, bir plastik aletin yanı sıra ekran sökme cihazı kullanılarak gerçekleşti. PBKreviews ekibi, ekranı telefonun gövdesinden ayırdı, bir dizi kablo çıkardı. İşte tam bu noktada iPhone 15’in kamerası daha yakından incelendi, üç adet Phillips vidayla tutturulmuş olduğu görüldü.

Ekibin iPhone 15 Pro’nun 48MP ana kamerasını, 12MP telephoto lensini, 12MP ultra geniş lensini ve çığır açan TrueDepth Face ID kamerasını içeren tüm kamera montajını çıkardığı görülüyor. Diğer önemli bileşenler arasında Taptic Motor, lidar sensör, USB-C port ve batarya da var.

iPhone 15 Pro’nun cam arka yüzünün de bir vakum kupası ve plastik bir alet kullanılarak nasıl çıkarıldığını görmeye hazır olun. Bu, iPhone 14 ile Apple’ın onarımı kolaylaştırmak için yaptığı bir tasarım iyileştirmesi. Ancak, bu tasarım değişikliği, Apple’ın parça eşleşme gereksinimi nedeniyle, eski parçaların geri dönüştürülmesini ya da yeni parçaların satın alınmasını önleyen bir engelci tutumunu değiştirmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER