Teknoloji

Apple iPhone 15 Pro Max’in kamerasında kendisi için bir ilke imza atabilir

iphone 15 pro max

Apple henüz iPhone 14 serisini tanıtmış değil. Ancak daha bu seri gözler önüne çıkmadan iPhone 15 serisine dair öngörüler etrafta dolaşmaya başladı. Bu öngörülerin en yenisi iPhone 15 Pro Max modelinin kamera modülüyle ilgili.

Apple telefonlarına telefoto lens yerleştiren ilk üreticilerden biri olmuştu. Ancak şirket periskop lensler konusunda aynı hızı tekrarlamadı. Hatta şirketin bu kervana en son katılan üretici olacağı söylenebilir. Ünlü analist Ming-Chi Kuo’ya göre, Apple ilk kez gelecek yıl çıkaracağı iPhone 15 Pro Max modelinde periskop kameraya yer verecek. iPhone 15 Pro’da ve serinin diğer üyelerinde ise bu kamera bulunmayacak.

Kuo’ya göre, periskop kameranın çözünürlüğü 12 megapiksel olacak ve bu kamera 6x yakınlaştırma yapabilecek. Daha önceki dedikodularda 5x büyütmeden bahsedilse de, henüz bu konuda farklı sayılar duymaya şaşırmamak gerekiyor. Apple’ın mevcut iPhone 13 Pro modellerinde 3x lensler bulunuyor.

Apple’ın en iyi kamerayı en büyük iPhone’a yerleştirmesi daha önce görülmemiş bir durum değil. Cupertino merkezli şirket iPhone 12 serisinde de 2.5x yakınlaştırma yapabilen lensi sadece iPhone 12 Pro Max modeline yerleştirmiş, aynı zamanda ana kamerada daha büyük bir sensör kullanmıştı.

iPhone 15 Pro Max sonrasında işler değişebilir

Periskop lensler doğaları gereği tele lenslerden daha fazla alan kaplıyor. Küçük iPhone Pro’ların da (en azından mevcut 6.1 inç ekranla) gerekli boşluğu sağlayamayacağı belirtiliyor. Android tarafında da üreticiler periskop lensleri 6.1 inçten daha büyük modellerde sunmayı tercih ediyor.

İlk etapta sadece iPhone 15 Pro Max için periskop lens bekleyen Kuo, iPhone 16 serisinde ise her iki Pro modelde de periskop lensin bulunmasını öngörüyor. Apple’ın kamera modülü için iki prizmalı farklı tasarımları değerlendirdiği daha önce patent başvurularıyla görülmüştü. Bu tahminlerin doğruluğunu öğrenmek içinse daha uzun bri süre beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER