Teknoloji

iPhone 15 Pro’da LG’nin payı daha fazla olacak

apple iphone 15 pro

Apple’ın akıllı telefonları için ekran tedarik ettiği üreticiler arasında LG Display de yer alıyor. Güney Kore merkezli The Elec’in haberine göre, Apple iPhone 15 Pro modelleri için LG’den daha fazla LPTO OLED panel alacak. Cupertino merkezli şirketin böylelikle Pro ve Pro Max‘e yönelik yoğun talebi karşılamayı hedeflediği söyleniyor.

Bunun LG’nin ezeli rakibi Samsung için pek iyi haber olmadığı söylenebilir. Apple’ın geçtiğimiz yıl tanıttığı iPhone 14 Pro modellerinde kullandığı OLED panellerin yüzde 70’ini Samsung’dan tedarik ettiği belirtiliyor. LG’nin payının artmasının Samsung’un payını azaltacağını tahmin etmek pek zor değil.

LG’nin elindeki LPTO OLED panellerinin az olmasından Apple’ın üretim süreci de etkilenmiş ve bu da iPhone 14 Pro Max’in teslimatlarında gecikmeye yol açmıştı. LG’den doğan boşluk Samsung tarafından doldurulmuş, ancak kısa sürede ihtiyacın karşılanması gerektiği için bu Apple’a pahalıya patlamıştı.

LG ve Samsung kısa süre önce LG’nin Samsung’un 77 ve 83 inç OLED TV’lerine panel üretmesi için 2024’ten 2026’ya kadar geçerli bir anlaşma imzalamıştı.

iPhone 15 Pro sonbaharda tanıtılacak

iPhone 15 Pro ve Pro Max’in sonbaharda tanıtılması ve piyasaya çıkması bekleniyor. Dolayısıyla yaz aylarında bu telefonlara dair daha fazla detay ve haberle karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER