Teknoloji

iPhone 15 Pro’da USB-C girişiyle veri transfer hızı artacak

apple iphone 15 pro

Apple’ın iPhone 15 serisindeki en önemli değişikliklerden birinin Lightning yerine USB-C girişinin tercih edilmesi olması bekleniyor. Apple ürünleriyle ilgili öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo’ya göre, USB-C’ye geçiş ile iPhone 15 Pro modellerinde veri transfer hızı ciddi anlamda artacak.

Apple’ın USB-C’ye geçiş sürecinin planlandığı şekilde ilerlediğini söyleyen Kuo, şirketin iPhone 15 serisinin tüm üyelerinde USB-C girişine yer vereceğini; ancak yüksek transfer hızının sadece Pro ve Pro Max modellerinde destekleneceğini belirtti.

Kuo’nun paylaşımına göre, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ta Lightning’le sunulan USB 2.0 transfer hızı değişmeyecek. Bu da veri transfer hızında üst sınırın 480 Mbps olacağı anlamına geliyor. Apple’ın Pro olmayan modellerle Pro olmayanları ayrıştırma stratejisini bu konuda da uygulayacağı söylenebilir.

iPhone 15 Pro modellerinde veri transfer hızı 40 Gbps seviyesine çıkabilir

Kuo’nun paylaşımına göre, iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde ise “en az USB 3.2 veya Thunderbolt 3” veri transfer hızları desteklenecek. USB 3.2 ile veri transfer hızını 20 Gbps seviyesine çıkarmak mümkün olacak. Thunderbolt 3’te ise bu hız ikiye katlanıp 40 Gbps seviyesine yükselecek.

USB-C girişi taşıyan iPhone 15 ve iPhone 15 Pro modellerinin 2023’ün sonbahar aylarında tanıtılması bekleniyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde bu konuda yeni haberler duymak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER