Manşetler

iPhone 15 Pro ile ilgili son dakika beklentileri: Daha yüksek ürün ve aksesuar fiyatları

iphone 15 pro

2016 yılında, iPhone satışları yıllık olarak 200 milyon ile 220 milyon arasında yerinde saymaya başladığında, Apple yönetimi bir plan yaptı. Gelirleri artırmak için daha lüks ürünlere yöneldi. 2017’de bu planı hayata geçiren Apple, o dönem için oldukça yüksek bir fiyat olan 999 dolar karşılığında iPhone X‘u piyasaya sürdü. Bu strateji işe yaradı; yıllık iPhone satış rakamları yedi yıl boyunca aynı seviyede kalmış olmasına rağmen, bu süreçte gelir yaklaşık 70 milyar dolar arttı.

Apple, 2019 mali yılında birim cihaz satışlarını açıklamayı bırakıp, her bir ürünün ne kadar gelir getirdiğine odaklanmaya başladı ve duyurularını bu doğrultuda yaptı. Bloomberg muhabiri Mark Gurman, Power On adlı haftalık haber bülteninde, Apple’ın yıllar sonra benzer bir stratejiyi bu sefer iPhone 15 Pro modelleri için uygulamayı planladığını yazdı. Yakın zamanlarda üst seviye iPhone’ların fiyatlarının belirli pazarlarda daha da yükseleceği bekleniyor. Özellikle iPhone 15 Pro modellerinde, yeni kamera sensörleri, daha fazla depolama alanı ve titanyum çerçeveler gibi daha pahalı bileşenler sunulacak.

iPhone 15 Pro’nun sunacağı farklar

Şirket, iPhone 15 Pro modellerini standart modellerden daha uzun pil ömrü, daha hızlı USB-C veri transfer hızları, daha ince kenarlar ve daha iyi ekranlar ile ayıracak. Ayrıca Pro modeller özelleştirilebilir bir aksiyon düğmesi ve daha hızlı bir çip de alacak. Bu özellikler, bazı tüketiciler için standart iPhone ve Pro modeli arasındaki 200 ila 300 dolarlık fiyat farkını haklı çıkartabilir.

Son zamanlarda çıkan bir iddiaya göre, üst seviye Pro Max modelinde Apple, bir periskop lensi aracılığıyla optik zoom kapasitesini yaklaşık iki katına çıkaracak. Bu, iPhone’un bir süjeyi donanım lensi aracılığıyla yaklaşık 3 kattan 6 kata kadar yakınlaştırabilmesini sağlayacak.

Apple, kullanıcıları daha pahalı aksesuarlara yönlendirmeyi sürdürecek. Örneğin, yeni Apple Watch’ların tümü büyük bir performans güncellemesi alacak, ancak titanyum kasası, daha büyük ekranı ve daha uzun pil ömrü için daha yüksek fiyatlı Ultra modelini tercih etmek gerekecek.

Akıllı telefon talebindeki endüstri genelindeki yavaşlama ve Çin hükümetinin iPhone kullanımını kısıtlaması gibi zorluklara rağmen, Apple’ın bu özelliklerle dolu ve daha yüksek fiyatlı iPhone serisiyle zorlukları aşması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER